(©Marseille)
(©Marseille)

Marselj se usprotivio levici, politika nije odnela pobedu: Luda glava u najluđem francuskom gradu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.24. | 21:01

Mejson Grinvud potpisao, Mančester junajtedu pripalo 26.000.000 evra, ali i gigantski procenti od naredne prodaje…

Naslušali su se ljudi u Srbiji – a i generalnom na ovim prostorima – kako politika i sport ne idu zajedno, kako ih ne treba mešati. Ali, vazda su isprepletani, kao creva. Negde više, negde manje. Čak i na ‘zapadu’. Francuskoj levici nimalo se nije svidelo to što Marselj hoće da potpiše Majsona Grinvuda, na sve načine pokušala je da opstruiše već viđeni transfer i – nije uspela!

Marselj se usprotivio levici, Marselj je odneo pobedu! I od danas ima novu ‘desetku’, i to kakvu – Mejsona Grinvuda. Luda engleska glava – da nije takva kakva jeste, verovatno bi nosila igru reprezentacije Engleske prethodnih godina i u nju bi se kleli na Old Trafordu – stigla je u najluđi francuski grad i podigla temperaturu. Zapalila ga je.

Izabrane vesti

Velodrom je, ipak, dočekao Mejsona Grinvuda. Ni Rim, ni Napulj, ni Lion, nego – Marselj. Otišao je tamo gde su ga prvo i poželeli, gde su morali da se izbore i sa vansportskim stvarima kako bi ga dobili.

Navijači su napravili doček engleskom krilnom napadaču, momku razornog udarca. I levicom i desnicom, podjednako dobro bije sa obe noge. Barem je tako bilo u Mančester junajtedu, iz koga je stigao u Marselj za 26.000.000 evra i gigantske procente od naredne prodaje. Procena je da će iznositi između 40 i 50 odsto, da se na toliko obavezao francuski klub.

Jedan detalj i dalje nije poznat – na koliko je parafirao. Ali, što je najbitnije za navijače francuskog tima, koji su ga dočekali čim je sleteo i kasnije prišao klupskim prostorijama, potpisao je. Obavezao se na saradnju, pa kolika god da je ona. I ako bude na nivou iz Hetafea, gde je rehabilitovao karijeru, biće ozbiljan adut evropskog šampiona. A, tek ako zaigra kao u Mančester junajtedu…

Mogao bi da napravi ‘pakao’ čuvarima u fracuskoj Ligi 1. A, klub sa Velodroma najzad bi mogao da zaista bude pretnja Pari Sen žermenu, jer angažovao je nekolicinu zanimljivih igrača. Pored Mejsona Grinvuda letnje akvizicije su Ismael Kone (12.000.000 evra, Votford) i Bamo Meite (10.500.000 evra, Lorijan). Svi imaju 22 godine, tim je mlad, a Roberto de Zerbi sa takvima voli da radi.

Jedini veliki minus u odnosu na prethodnu sezonu je odlazak Pjere Emerika Obamejana, nadoknaditi 30 golova neće biti nimalo jednostavno. Moraće da povuče Mejson Grinvud, a i rukovodstvo Marselja da potpiše napadača.

Strujaće pozitivne vibracije tokom leta gradom u kome je francuska levica doživela poraz, uzalud se protivila potpisu Mejsona Grinvuda i vadila prljav veš u nadi da će reakcija navijača biti takva da ga otera od Velodroma.




tagovi

Letnji prelazni rok 2024MarseljezaMančester JunajtedMejson Grinvud

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara