Mejson Grinvud (©Reuters)
Mejson Grinvud (©Reuters)

Digla se kuka i motika, i uplela politika: Gradonačelnica stopira dolazak Grinvuda u Marselj?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 18:13

Francuska levica se opasno protivi dolasku Engleza na Velodrom zbog optužbi za napad i seksualno zlostavljanje od kojih je oslobođen

Više od dve godine prošle su otkako je Mejson Grinvud uhapšen. Život mu se okrenuo nappačke, terećen je za napad seksualno zlostavljanje, optužnica je podignuta, ali na kraju i – odbačena. I taman kada je zaličilo da je sve prošlost, kada se vratio na fudbalsku mapu i klubovi počeli da se otimaju za njega, probuđeni su demoni.

Marselj je bio na pol-poziciji za potpis, čak je i Roberto de Zerbi izjavio da će na engleskog krilnog napadača gledati kao sina ukoliko dođe, da ne zadire u njegovu prošlost. Ali, ima ko hoće da rovari. U Francuskoj se digla kuka motika, loevica se opasno usprotivila dolasku Mejsona Grinvuda, a sve je otišlo toliko daleko da njegov dolazak stopira – gradonačelnica?!

Izabrane vesti

Kilijan Embape je tokom Evropskog prvenstva više puta imao političke govore u vezi izbora, no na to se zažmurilo, iako je direktno uplitanje politike i sporta. I ponovo će se mešati, isprepletati, jer je Mišel Rubirola, gradonačelnica Marselja, sve zakuvala. Uplela je svoje prste i potpalila deo navijača.

Isprva se nije tako glasno moglo čuti da Mejson Grinvud nije dobrodošao na Velodrom zbog optužbi za napad i seksualno zlostavljenje. Sada je već situacija drugačija, a i francuska levica se uključila u kampanju i hoće da zaustavi dolazak Engleza.

“Grinvudovo ponašanje je neprihvatljivo. Udarao je ženu… Video sam slike koje su me duboko potresle i šokirale. Zlostavljanje supruge je nepristojno i nedolično za muškarca, i on ne može da ima tim u ovom timu”, rekao je političar Benoa Pajan.

Sve što se dešava usporilo je angažovanje Mejsona Grinvuda. Ko zna, možda od transfera ne bude ništa, iako je praktično bio pred transferom teškim oko 30.000.000 evra. Marselj nije odustao, ali se nalazi u izazovnoj situaciji. Nije ugodno kada gradonačelnica sedne na grbaču.

Mejsonu Grinvudu se ne dopadaju reakcije dela navijača, do kojih je došlo posle uplitanja političara. U poslednjih nekoliko sati klupski rukovodioci su intenzivirali pregovore, pokušavaju preko oca da ubede ofanzivca Mejsona Grinvuda da mu neće faliti dlaka sa glave i da će u Marselju moći spokojno da živi, kao što je u Madridu dok je bio na pozajmici u Hetafeu.

Rasplet pomno prati Lacio. Predsednik Klaudio Lotito bi rado video Mejsona Grinvuda u Rimu i samo čeka da zbog politike sve propadne i da krene u novu ofanzivu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Mejson GrinvudMančester JunajtedOlimpik MarseljLacio

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara