Foto: AFP
Foto: AFP

Marota potvrdio: Eriksen je na transfer listi

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.12.20. | 19:41

Bliži se rastanak posle godinu dana

Krajem prošle kalendarske godine Kristijan Eriksen je presekao i rekao da je dosta. Posle sedam godina Danac je odlučio da napusti Totenhem i prepusti se novom izazovu. Istovremeno, Antonio Konte je u Interu tragao za plejmejkerom, pa je Eriksenov prelazak na Đuzepe Meacu početkom 2020. delovao kao “win-win“ situacija za obe strane. Međutim, i više je nego očigledno – Danac i Italijan nisu “kliknuli“, pa je rastanak bio na pomolu. I mada su priče o rastanku prethodnih meseci dolazile više u vidu glasina, ove srede stigla je potvrda direktno iz kluba.

Sportski direktor Nerazura Bepe Marota je uoči meča sa Veronom potvrdio da je Eriksen jedan od fudbalera koji se nalazi na transfer listi uoči predstojećeg prelaznog roka.

Izabrane vesti

"Nekoliko puta smo bili vrlo jasni da postoje igrači koji su na transfer listi, oni koji žele da igraju više, i klub je spreman da ih učini srećnim i pronađe zamene. Eriksen je jedan od njih, što je Pjero Ausilio i potvrdio. Mučio se da se adaptira na ekipu, nije funkcionalan za tim, što je činjenica. To nije uvreda na račun njegovog profesionalizma, ne radi se ni o kakvoj kazni, već se situacija tako razvijala i pošteno je da ode tamo gde može da igra redovnije“, rekao je Marota za italijanski Skaj Sport.

Danski vezista se za meč sa Veronom nije našao čak ni na klupi za rezerve, s tim da razlog njegovog odsustva nije sportske prirode, već je dobio dozvolu kluba da propusti utakmicu kako bi bio sa suprugom koja bi uskoro trebalo da se porodi.

Sastaćemo se sa trenerom, ali ne na taj zastrašujući način, već ćemo imati uobičajen sastanak po završetku jesenjeg dela sezone, pošto počinje prelazni rok.“

O eventualnim dolascima i odlascima Marota nije želeo da precizira.

“Pročitao sam mnoga imena koja nemaju veze sa nama. Bilo bi reduktovno ukoliko bih potvrdio ili negirao neko od njih, ali sam uveren da će mnoga imena biti povezivana sa nama u narednim nedeljama“, zaključio je Marota.


tagovi

InterKristijan Eriksen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara