(Reuters)
(Reuters)

Markus Rašford mora da se dovode u red: Kad bude profi igraće bolje

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.09.24. | 13:07

„Jedva čekaju da Mančester junajted propadne“, odtgovara Erik ten Hag kritičarima

Ponovo daje golove Markus Rašford. Koliko teško zamisliti, reći, napisati... A tačno je. Minulog vikenda podebljao je prednost Mančester junajteda na gostovanju Sautemptonu, pre četiri dana bio dvostruki strelac u Liga kupu protiv Barnslija i pomalo liči na igrača kakav je bio.

Mada, i dalje je daleko od vrhunca. Da li je do pozicije, trenera ili možda privatnih problema sa kojima se suočava svaki put kad se završe trening ili utakmica... Najbolje zna Erik ten Hag, uveren da će 26-godišnji ofanzivac pronaći model koji ga je krasio i pre dolaska Holanđanina na klupu slavnog kluba.

Izabrane vesti

Doduše, tek je septembar i deluje da bi Markus do kraja ciklusa mogao do dvocifrenog učinka, kakav nije ostvario prošle sezone (osam pogodaka u svim takmičenjima).

„Ako vaš životni stil nije ispravan, ne možete da se takmičite u ligi u kojoj moramo da nastupamo“, direktan je Ten Hag dok govori o potencijalnom reprezentativcu Engleske. „Ne možete da igrate na odgovarajućem nivou ako ne voidite dobar i disciplinovan život van Sportskog centra Karington. Markusu je bila potrebna pomoć, tako što ćete ga podržati. Mada, na kraju, on je taj koji mora sam da uradi neke stvari. Potrebno je da vodi ispravan život. Njegov stav na treningu i na utakmicama mora da bude drugačiji. Kad se bude ponašao kao profesionalac, onda će izdanja biti u skladu sa reputacijom vrhunskog igraća“.

Rašford strelac protiv Kristal Palasa, kvota 3,50

Trener Mančester junajteda nije precizirao na šta je tačno mislio, ali je očigledno da već godinu dana Rašford nije fudbaler kao pre. Između ostalog zato što je ranije kasnio na timske sastanke, što je posle oktobarskog poraza od gradskog rivala Sitija uhvaćen u noćnom provodu, kao i da je tokom januara, mimo znanja kluba otišao u Belfast.

Sad je neka druga priča, pa je Rašford tokom septembarskog ciklusa u Ligi nacija, kad ga već selektor Li Karsli nije zvao u reprezentaciju, trenirao dodatno, valjda shvatajući da bi nešto morao da promeni.

„Svaki igrač u Premijer ligi, a naročito u Mančester junajtedu, zna šta mu je čini. Nijedna fudbalska karijera nema samo uspone, nego i padove. Morate da se nosite sa tim. Rašford je iskusan, pokazao je ranije da može da poboljša učinak i vrati karijeru na odgovarajuću stazu. Preuzeo je kontrolu nad tim delom, sada mora da nastavi i napreduje. Veoma je dobro kada napadači daju golove na početku sezone, potrebno im je samopouzdanje, a za tim je dobro što smo na tom polju raznovrsni“.

Rašford je na putu oporavka. Da li i Crveni đavoli? Posle deset datih, a nijednog primljenog gola u prethodna dva meča crta se put ka novoj pobedi, ovoga puta u petom premijerligaškom kolu na uvek nezgodnom gostovanju na Selhurst parku

„Mnogi žele da Mančester junajted propadne. Jedini način da to promenimo je da pobeđujemo, znamo kako to da uradimo i znamo šta nam je činiti. Kada ne trijumfujemo, onda smo izloženi kritikama i sa njima moramo da se nosimo, međutim, kada uradimo stvari valjano, uvereni smo da možemo da se nosimo sa svim svima“.

Ten Hagu je ovo treća sezona na Old Trafordu, u međuvremenu je kao manjiski vlasnik u klub ušao Džim Retklif, zadužen za sportska pitanja, a možda je o to razlog što nema toliko trzavica u pomenutom sektoru kao ranije.

„Znam da postoji pritisak kad gubimo, ne moram da čitam članke posle poraza, ali bez obzira na povremenu buku, osećam podršku. Zajedno smo u ovome. Naš zadatak je da napadnemo trofej(e) i izgradimo dobar tim, ali ako na tom putu budemo sloni padovima, moramo da se držimo zajedno“, ocenio je Erik ten Hag.

PREMIJER LIGA – 5. KOLO

Subota

13.30: (3,40) Vest Hem (3,50) Čelsi (2,10)

16.00: (1,53) Aston Vila (4,20) Vulverhempton (6,25)

16.00: (1,33) Liverpul (5,90) Bornmut (9,50)

16.00: (2,30) Sautempton (3,50) Ipsvič (3,30)

16.00: (2,85) Fulam (3,50) Njukasl (2,60)

16.00: (1,55) Totenhem (4,20) Brentford (5,90)

16.00: (2,45) Lester (3,35) Everton (2,90)

18.30: (2,95) Kristal Palas (3,50) Mančester Junajted (2,35)

Nedelja

15.00: (1,80) Brajton (3,60) Notingem Forest (4,60

17.30: (1,85) Mančester Siti (3,60) Arsenal (4,80)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Mančester JunajtedErik ten HagMarkus Rašford

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara