MN Press
MN Press

Marko Marin: Điga ostaje sigurno, In Bom zaslužio da ga pustimo

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.08.24. | 08:00

Tehnički direktor Crvene zvezde posle plasmana u Ligu šampiona govorio o aktivnostima kluba na tržištu transfera i podsetio na to da je afrički štoper primećen u vreme kada je sa Nimom ispao iz francuske druge lige

Veče kakvo se na Marakani čekalo pet godina. Imao je doduše šampion Srbije u međuvremenu dva izleta u nokaut-fazu Lige Evrope, ali je samo jedno takmičenje na kontinentu elitno. Eksplozija emocija na stadionu "Rajko Mitić" viđena je sinoć posle trijumfa nad Bodeom u revanšu plej-ofa za Ligu šampiona, a jedan od onih koji je kao igrač bio akter prethodnog plasmana Crvene zvezde kroz kvalifikacije u društvo najboljh je sadašnji tehnički direktor Marko Marin.

Postojala je tih godina kovanica među navijačima Crvene zvezde da je Marko Marin tu da "uveseljava narod" iliti u drugoj verziji "da čini narod veselim". Upravo je bivši reprezentatzivac Nemačke stigao u Ljutice Bogdana posle čudesne noći u Salzburgu 2018. i učestvovao u pokoravanju Liverpula i uzimanja boda Napoliju na najvećem srpskom stadionu. Sada je Marin u ulozi funkcionera za Mozzart Sport govorio o aktivnostima kluba na tržištu do kraja prelaznog roka.

Izabrane vesti

"Pokušali smo ove godine da na vreme dovedemo igrače, da mogu da se uigraju i mislim da smo uspeli. Videli smo danas da je ekipa stvarno dobra i spremna da igra sa ovakvim timovima, ali videćemo šta će se desiti u sledećih par dana".

Možda je po pitanju ulaznih transfera Marin ostao zagonetan, ali je u vezi izlaznih bio eksplicitan. Naser Điga i In Bom Hvan odigrali su izvanrednu utakmicu u utorak, a nije tajna da bi štopera i vezistu voleli da u svojim redovima vide brojni klubovi.

"Mnogo mi je drago zbog Nasera, jer smo ga doveli kada je ispao iz francuske druge lige. To je samo po sebi bio ogroman uspeh, da smo uvideli njegov potencijal. Naravno, on se razvio u ovih godinu dana i ovo danas kako je odigrao je briljantno. Već je prošle nedelje odigrao odličnu utakmicu. Danas je sve potvrdio odigravši na još višem nivou. Nadam se da će to potvrditi i u Ligi šampiona".

Na pitanje da li to praktično znači da reprezentativac Burkine Faso ostaje u klubu, Marin je nedvosmileno odgovorio: "Sigurno".

Nažalost navijača crveno-belih, iz reči Marka Marina jasno se da naslutiti da postoje velike šanse za odlazak In Bom Hvana. Koga, podsetimo, prema saznanjima Mozzart Sporta žele i Ajaks i Fajenord.

"In Bom je svakako vrhunski igrač, dokazao je koliko voli i bori se za klub, ali sačekaćemo ovih dana. Ako In Bom želi da ode, zaslužio je da ga pustimo u poslednjih par dana prelaznog roka. Imamo nekoliko ponuda za In Boma, sešćemo s njim i zajedno odlučiti šta je najbolje i za njega i za klub", jasan je Marin.

Kada je u pitanju sama utakmica protiv Bodea, Marin posebno ističe da je kvalitet u potpunosti bio na Zvezdinoj strani.

"Jesu, ostavili su baš dobar utisak u prvoj utakmici, ali smo isto tako znali da su na njihovom terenu ostavili takav utisak. Kvalitet je 100 odsto na našoj strani, što smo danas i pokazali. Oni nisu stvorili ni polu-šansu. Mi smo stvarno individualno bolji na svakoj poziciji i to smo danas pokazali".

Imala je Zvezda možda i boljih partija, ali retko kada ovako - konstantno davljenje rivala 90 minuta na protivničkoj polovini.

"Morali smo tako, napravili smo takvu ekipu, da možemo da igramo u istom ritmu, i igrači koji su ušli sa klupe su igrali u tom ritmu, nismo gubili na kvalitetu. Miloje je stvarno super pripremio utakmicu, videla se ogromna razlika između prve i ove sad, čestitke igračima, treneru, svima, na ovom uspehu".

Nema Marko posebnih želja za žreb.

"Danas sam srećan što smo ušli u Ligu šampiona i ko god dođe, biće četiri lepe utakmice kod kuće i četiri na strani. Videćemo u šest sati ko će nam doći", završava Marin.


tagovi

Marko MarinFK Crvena zvezdaLiga šampionaNaser ĐigaHvan In Bom

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara