(Reuters)
(Reuters)

Marko Dmitrović napušta Sevilju godinu dana pre isteka ugovora

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 19:22

Klub planira da Nilandu dovede jeftiniju zamenu, ali Srbin već ima jednu ponudu

Sva je prilika da će se putevi Nemanje Gudelja i Marka Dmitrovića razdvojiti tokom leta. Jedan Srbin će ostati u Sevilji, a drugi je napusiti. Za razliku od zadnjeg veznog, korišćenog i na štoperskoj poziciji, golman je na izlaznim vratima kluba sa stadionu „Ramon Sančes Pishuan“.

Bez obzira što mu je ostala godina ugovora (završava se u junu 2025), Andalužani prema pisanju Asa nisu zadovoljni učinkom Dmitrovića u prvoj sezoni kad je dobio veći prostor da brani. Kako ga nije iskoristio (u potpunosti), sportski direktor Viktor Orta razmišlja da mu predloži rastanak.

Izabrane vesti

Orta ovih dana ima dosta obaveza, pokušava da nagovori Garsiju Pimijentu da napusti Las Palmas i sedne na klupu upražnjenu posle odlaska Kikea Sančesa Floresa. Čeka ga veliko renoviranje ekipe, jer ugovri ističu Seriju Ramosu, Eriku Lameli i Oliveru Toresu, a pozajmice se završavaju Bubakariju Sumareu, Hanibalu Mežbriju, Alehu Velisu i Lusijenu Agumeu. As dodaje da su velike šanse da se njima pridruži i Dmitrović.

U obrazloženju takvih navoda, madridski dnevnik dodaje da se prva Dmitrovićeva sezona u kojoj je bio projektovan za prvi izbor među stativama okončala razočaravajuće. I po njega i po ekipu. Sevilja je po odlasku Marokanca Jasina Bonoa poverila Dmitroviću ulogu „jedinice“ i nije se proslavila, međutim, teško da je samo Marko kriv za defanzivnu poroznost i lomove na svim frontovima. Ekipa je bila klimava, beležila skromne rezultate, u grupnoj fazi Lige šampiona je takmičenje završila na poslednjem mestu, iz Kupa kralja je eliminisana u četvrtfinalu, u Primeri je u jednom trenutku strahovala za opstanak, a tokom ciklusa je promenila trojicu trenera. To nikako nije pomoglo Dmitrovićevom statusu.

Kad je Sančes Flores rešio da rotira, šansu je dobio Ojran Nilad i do kraja sezone postao prvi golman ekipe. Zato u Sevilji planuraju da Norvežanin bude njihov prvi izbor, a da dovedu drugog, jeftinijeg, što bi značilo rastanak sa Dmitrovićem.

Andalužani bi ga pustili za 1.000.000 evra. Zainteresovanih ima, jer je pre mesec dana Valensija pokazala spremnost da angažuje Dmitrovića, pošto izvesno neće moći da zadrži Giorgija Mamardašvilija. Dugo se nagoveštavalo da bi reprezentativca Gruzije mogao da odmeni Stole Dimitrijevski iz Rajo Valjekana, ali sad su reflektori upereni ka Srbinu.



tagovi

Marko DmitrovićSevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara