Nemanja Maksimović (Star Sport)
Nemanja Maksimović (Star Sport)

Maksimović: Narod je izgubio poverenje u nas...

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 18:21

"Ali na dobrom smo putu da ga povratimo... Samo borbom za svaku loptu to možemo da učinimo", kaže vezista Panatinaikosa

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Kordobe)

Od maja 2016. godine kada je debitovao, u 49. dosadašnjih nastupa za A nacionalni tim Nemanja Maksimović je izgradio status vojnika reprezentacije. Sutra ga u Kordobi čeka jubilarna 50. utakmica u dresu Orlova, u koju će ne samo Maksa, već čitava brigada selektora Stojkovića ući u neuporedivo boljem raspoloženju no što je ono bilo pred početak reprezentativne pauze. Osmesi i vedrina, uostalom, videli su se i dok su reprezentativci Srbije ulazili na stadion Novi Arhangel u Kordobi.

Izabrane vesti

"Utakmica sa Švajcarskom nam je mnogo značila za samopouzdanje. Posle dva poraza na velikim takmičenjima uspeli smo da ih pobedimo. Bili smo motivisani, želeli smo da pokažemo da možemo protiv velikih ekipa. Želim da istaknem i pohvalim publiku u Leskovcu. Njihova podrška nam je mnogo značila", počeo je vezista Panatinaikosa, pa nastavio: "Španija ima veliki broj povređenih igrača.. kao i mi, sezona je duga. Susrećemo se sa problemima. Utakmica će biti drugačija."

A onda je Maksa izustio jednu veliku istinu. Ne samo fudbalsku, već životnu.

"U fudbalu je najteže steći poštovanje, a mnogo lako se izgubi. Radili smo jako da ga steknemo. Svi vi ste izgubili veru u nas... Narod, navijači, novinari. Moramo da verujemo u nas, jer pred nama je težak put da ga vratimo. Ali mislim da smo na pravom putu. Prava prilika da ga borbom i željom vratimo. Samo borbom za svaku loptu to možemo da učinimo."

Ima li boljeg dokaza, vernije potvrde Maksinih reči od Mitrovićevog trka za loptu koja je naizgled izbuljena, a koja je, nekoliko sekundi kasnije pretvorena u pogodak i overu pobede u Leskovcu?



tagovi

Nemanja Maksimovićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara