©Reuters
©Reuters

Madueke het-trikom za 14 minuta najavio novi Čelsi: Mareskina paklena ofanziva ponizila Vukove

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.08.24. | 17:05

Londonski klub pokazao mane u defanzivi, ali sa šest golova režirao ubedljivu pobedu u gostima (6:2)

Čelsi Enca Mareske dobija obrise ekipe, potvrdili su to igrači londonskog tima na današnjem gostovanju Vulvsima gde su i pored niza problema u odbrani ostvarili ubedljivu pobedu (6:2) po taktovima Nonija Maduekea, Kola Palmera i Nikolasa Džeksona.

Posle uzbudljivog prvog poluvremena u kojem su Vukovi dva puta imali odgovor na vođstvo gostiju, u nastavku je tandem Palmer - Madueke sa tri gola za 14 minuta razrešio sve dileme po pitanju pobednika.

Izabrane vesti

Nakon susreta sa Mančester Sitijem koji je proveo među rezervistima, Madueke je na megdanu Servetu dobio šansu u drugom poluvremenu i odužio se golom za konačnih 2:0. Izdanje koje je engleski ofanzivac prikazao za nešto više od 30 minuta bilo je dovoljno da pobere komplimente Enca Mareske i dobije šansu među starterima na Molinuu. U prvom poluvremenu, zapravo već u prvom napadu gostiju, Madueke je pokazao da je inspirisan izašao na megdan Vukovima, ali je učinak konkretizovao het-trikom na početku drugog poluvremena.

Tri asistencije Kola Palmera talentovani ofanzivac pretočio je u blickrig vredan pobede i tako pokazao da Čelsijeva defanziva, koliko god porozna bila, ne može da pokvari planove plavaca kada napadači imaju svoj dan.

Govorilo se ovog leta o nesvakidašnjoj i po mnogima nelogičnoj transfer politici Čelsija. Gomilanje igrača izazvalo je reakcije u i van kluba, pa dok su u javnosti Plavci kritikovani zbog brojnih kupovina, igrači su sa druge strane pucali pod pritiskom konkurencije. Prva Mareskina žrtva bio je Rahim Sterling, koji će najverovatnije napustiti Stamford Bridž, a prvi profiter novog stratega mogao bi da postane Noni Madueke.

Spektakularnom periodu junaka gostiju prethodilo je sjajno poluvreme spuštenih gardova ukrašeno sa po dva gola na obe strane. Goleadu je počeo Nikolas Džeksin u 2. minutu koji je odlično reagovao na drugoj stativi posle kornera koji je iznudio Madueke.

Senegalski napadač iskoristio je lošu reakciju Mateusa Kunje koji mu je u želji da izbije loptu zapravo asistirao. Ipak, portugalski ofanzivac iskupio se 25 minuta kasnije kada je na proigravanje Aita Nurija neutralisao zaostatak i potvrdio da mu dueli protiv Čelsija predstavljaju posebnu inspiraciju.

Pogodak Vulvsa ujedno je nastavio niz Plavaca kada su u pitanju gostovanja na kojima su primili gol, dopisavši 20. uzastopnu utakmicu bez mirne mreže londonskog kluba na strani. Mogao je Kunja da se upiše u strelce i pre i posle pogotka za izjednačenje s obzirom na to da mu je u 17. minutu poništen gol na asistenciju vara, dok je u 42. minutu sreća bila uz goste s obzirom na to da je Portugalac pogodio prečku.

Ipak, period odlične igre domaćina prekinuo je Palmer spektakularnim lobom sa 20 metara u 45. minutu. Igrač Čelsija koji je obeležio prethodnu sezonu potvrdio je da će i ove biti pokretač kluba sa Stamford Bridža te je na asistencoiju Nikolasa Džeksona kaznio izletanje Saa, te su se Vulvsi drugi put našli u podređenom položaju.

Ni drugo vođstvo gostiju nije obeshrabrilo izabranike Gerija Onila koji su duboko u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena golom Jorgena Strand Larsena došli do izjednačenja, ali se pogodak Norvežanina ispostavio kao poslednja situacija pred golom Čelsija vredna pomena, ukoliko se izuzme opravdano poništen gol Lemine u 79. minutu zbog ofsajda.

I dok su Vulvsi sa jedne strane stali posle pauze, Čelsi je pokazao lice koje londonska publika željno iščekuje, a na prvi het-trik Maduekea u karijeri nadovezao se Žoao Feliks koji je povratničkim prvencem potpisao konačnih 6:2.

PREMIJER LIGA – 2. KOLO

Subota

Brajton – Mančester junajted 2:1 (1:0)

/Velbek 32, Žoao Pedro 90+5 – Dijalo 60/

Fulam - Lester 2:1 (1:1)

/Smit Rou 18, Ivobi 70 - Fes 38/

Sautempton - Notingem Forest 0:1 (0:0)

/Gibs-Vajt 70/

Mančester Siti - Ipsvič 4:1 (3:1)

/Haland 12p, 16, 88, De Brujne 14 - Smodiš 7/

Totenhem - Everton 4:0 (2:0)

/Bisuma 14, Son 25, 77, Romero 71/

Kristal Palas - Vest Hem 0:2 (0:0)

/Souček 67, Bouven 72/

Aston Vila - Arsenal 0:2 (0:0)

/Trosar 67, Parti 77/

Nedelja

Vilverhempton - Čelsi 2:6 (2:2)

/Kunja 27, Larsen 45+6 - Džekson 2, Palmer 45, Madueke 49, 58, 63/

Bornmut - Njukasl 1:1 (1:0)

/Tavernije 37 - Gordon 76/

17.30: (1,25) Liverpul (6,50) Brentford (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

VulverhemptonČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara