Romelu Lukaku (Reuters)
Romelu Lukaku (Reuters)

Lukaku stigao u Italiju, Inter spreman da žrtvuje Damfrisa, Čelsi polako popušta

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.06.22. | 13:33

Pojačavaju se šanse da se Belgijanac vrati na meacu

Romelu Lukaku je stigao u Italiju. Ali nije opet obukao dres Intera. Još.

Belgijanac se odmara na Sardiniji i pokušava da izrežira transfer koji će da mu spasi karijeru. Povratak iz Intera u Čelsi se ispostavio kao neslavna epizoda, sada se nada da će transfer u obrnutom smeru imati potpuno suprotan efekat.

Izabrane vesti

Lukaku svim silama upire da izdejtvuje povratak u Inter iako je to do pre samo nekoliko nedelja delovalo kao potpuno luda ideja. Podsetimo, Čelsi je prošlog leta platio 113.000.000 evra za belgijskog napadača, dao mu ogroman ugovor i dočekao ga ko kapitalno pojačanje. Ali Lukaku je vrlo brzo ušao u konflikt sa trenerom Tuhelom i veći deo sezone proveo kao rezerva. Nema nikakvih naznaka da su odnosi izglađeni i Belgijanac je prvo rešio da sudbinu preuzme u svoje ruke. Prvo je otpustio agenta Federika Pastorela, potom pozvao Inter i iskazao želju da se vrati, a onda obavestio i Čelsi da ima takve namere.

Ipak, želje su jedno a mogućnosti drugo. A Interove finansijske mogućnosti su baš skromne i zato je ova operacija delovala kao nemoguća misija. Međutim, iz dana u dan se situacija popravlja i šanse rastu. Prvo je Lukaku izrazio spremnost da se odrekne trećine plate i da umesto 12.000.000 evra koliko prima u Čelsiju, zarađuje 7.500.000 evra u Interu. To je ozbiljan faktor u celoj priči.

Lukaku porelazi u Inter - kvota 3,00.

Najteže je ubediti Čelsi koji je letos platio ogroman novac. Inter ne može da plati ni blizu pomenute sume.

“Lično sam ubeđen da će imati sjajnu sezonu. Prošle sezone smo videli koliko jak može da bude kada uđe. Nažalost povreda protiv Aston Vile ga je usporila, a onda je dobio i koronu. Ali na kraju sezone, kada je bio fit, videli smo koliko je dobar”, rekao je danas Čelsijev direktor Petr Čeh.

Iz njegovih reči bi se moglo zaključiti da Plavci nemaju nameru da puste Belgijanca. Ili je to možda signal Interu da pređe na konkretne korake?

Nerazuri jedino mogu da izdejstvuju pozajmicu. Za koju je Čelsi voljan ako bude plaćena. Što je opet korak napred jer engleski klub nije bio za tu opciju do pre nekoliko dana. Sada se pominje suma od oko 23.000.000 evra samo za pozajmicu. Ogroman jer to novac ali i tu može da se nađe rešenje. Inter ima neke igrače koje bi mogao da uključi u priču a koje bi Čelsi rado video u svojim redovima. Plavci su do sada pokazivali interesovanje za Bastonija, Barelu, Škrinijara, De Fraja… Ova prva dvojica nisu na prodaju ali Slovak i Holanđanin jesu. A od danas se u kombinaciji pojavljuje i ime Denzela Damfrisa.

Lukaku ostaje u Čelsiju - kvota 1,40

Iako je holandski desni bek ostavio jako dobar utisak u debitantskoj sezoni, mogao bi da bude žrtvovan zbog Lukakua. Interu je neophodno oko 60.000.000 evra od prodaje igrača do 30. juna. A to je i poslednji rok za dolazak Lukakua jer bi porez na njegovu platu posle pomenutog datuma bio daleko veći i neprihvatljiv za klub. Inter vrednuje Damfrisa na oko 40.000.000 evra, a Čelsiju je više nego interesantan igrač. Pogotovo što Sezar Aspilikueta želi da pređe u Barselonu. Za Tuhelov sistem igre je Holanđanin još korisniji od iskusnog Španca, a Inter već danima češlja tržište u potrazi za igračem na toj poziciji i pominju se Huan Kvadrado, Raul Belanova, Manuel Lacari, Vilfred Singo

Lukakuov dolazak na Sardiniju samo podgreva priče da će se lično sastati sa čelnicima Intera, a već je poznato da će 16. juna biti na sastanku sa Čelsijevim rukovodstvom u Londonu. I očekuje da na taj sastanak donese ponudu iz Italije…


tagovi

Romelu LukakuLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Inter
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara