©Starsport
©Starsport

Lugano precrtao Partizan, ali i narednog rivala: Želimo jesen u Ligi Evrope

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.08.24. | 17:26

Strateg švajcarskog kluba istakao visoke ambicije, ali i da je za njihovu realizaciju potrebno da se pokažu u najboljem svetlu.

Gol prednosti iz Beograda kapitalna je zaliha za Lugano pred revanš utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Partizana. Pogodak Zanotija zapravo je materijalizovao izdanje Švajcaraca koji su potvrdili reči Aleksandra Stanojevića o razlici u klasi dva tima. Ipak, pozitivan utisak koji je Lugano ostavio partijom u srpskoj prestonici nije bio dovoljan da se Matija Kroči Torti opusti pred revanš.

Izabrane vesti

"Kada je u pitanju utakmica u Beogradu, najviše mi se dopala smirenost od prvog minuta. Momci su igrali bez pritiska, protiv rivala kakav je Partizan koji svake godine igra u Evropi i navikao je da igra ove faze takmičenja. Pokazali smo od prvog zvižduka da želimo pobedu i to mi se dopalo", rekao je strateg Lugana.

Švajcarski klub je u prethodnih sedam godina tri puta igrao grupnu fazu evropskih takmičenja, a da bi u najmanju ruku ponovio prošlogodišnji rezultat i overio barem jesen u Ligi konferencije potrebno je da eliminiše crno-bele.

"Ono što su klub, igrači i stručni štab uradili prethodnih godina je povod za ponos. Stekli smo predstavu da možemo da igramo na ovom nivou uzdignute glave, ali što sam rekao pre meča, ovaj dvomeč traje 180 minuta. Pripalo nam je prvih 90 minuta i moraćemo da budemo podjednako dobri i u preostalih devedeset u kojima će biti potrebno da zadržimo koncentraciju i da neutrališemo nervozu. Želimo da preostali posao uradimo dobro i da prođemo u narednu fazu. Moramo da pokažemo vie želje od Partizana".

Rezultat prve utakmice bio je povod da iz tabora Partizana najave ofanzivu i želju da pobedom preokrenu situaciju u svoju korist, a strateg Lugana ističe da je za očekivati da oba tima

"Protivnik koji pretrpi poraz u prvoj utakmici ima sedam dana da promeni određene stvari. Biće potrebno da se dobro prilagodimo, posebno u defanzivi. Ono što bih voleo da vidim od prvog minuta je da još jednom demonstriramo glad i želju da prođemo dalje. Želja navijača i kluba je da igramo Ligu Evrope, želja i cilj, te od trenutka kada zakoračimo na teren ne možemo da dopustimo sebi pogrešan stav".

Podsetimo, prvi duel u Beogradu završen je rezultatom 1:0 za Lugano, a sutrašnji susret zakazan je za 20.30 u Tunu. Pobednik ovog dvomeča će se sastati sa Bešiktašom u plej-ofu, dok će poraženi takmičenje nastaviti u kvalifikacijama za Ligu konferencije.


tagovi

kvalifikacije za Ligu EvropeLuganoFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara