(FK Partizan)
(FK Partizan)

Deluje da Saldanja bira utakmice: Stanojević ga bez treninga poveo u Švajcarsku

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.08.24. | 10:07

Crno-beli za revanš sa Luganom ne računaju na Đurđevića, Jankovića, Kovačevića...

Nije dokazivo, ali tako izgleda: Mateus Saldanja bira utakmice koje želi da igra pre izvesnog odlaska iz Partizana.

Brazilac se nalazi u konkurenciji za revanš sa Luganom, iako prema rečima Aleksandra Stanojevića danima nije trenirao sa timom, a našao se u avionu koju je u sredu jutro prebacio beogradsku ekspediciju do Švajcarske, gde će u četvrtak, u Tunu, protiv Lugana, pokušati da nadoknadi gol zaostatka iz Humske (0:1) i plasira se u završno kvalifikaciono kolo za plasman u Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Prisustvo Brazilca može da se tumači na više načina. S jedne strane, prvi je strelac Mozzart Bet Superlige u prethodnom izdanju i kao takav, ipak, ima „težinu“ kad se pojavi na terenu. Osim toga, dao je tri gola otkako je počela ova sezona, ali...

Uočljiv je trend da Saldanja u poslednje vreme obavezno igra međunardone, a preskače prvenstvene utakmice. Izuzetak je predstavljala samo premijera sa Napretkom, a i tad je bio precizan i upravo zahvaljujući njegovom hicu u nadoknadi ekipa je osvojila tri boda. Tu se krije deo odgovora na pitanje zašto je, ipak, u razmišljanjima stručnog štaba, iako je sam Stanojević dan ranije rekao da nije trenirao.

Saldanja počeo i završio obe utakmice sa kijevskim Dinamom i bio je starter protiv Lugana na Topčiderskom brdu, dok je gostovanja u Ubu i Zaječaru, kao i onaj na domaćem terenu, protiv Železničara, preskočio.

Osim nekadašnjeg fudbalera Nefčija, Stanojević na put nije poveo ni mlade igrače kao što su desni bek Vukašin Đurđević, štoper Bojan Kovačević, te vezisti Matija Stjepanović, Frank Kanute i Aleksa Janković.

KADAR PARTIZANA ZA REVANŠ SA LUGANOM

Golmani: A. Jovanović, Stevanović, Krunić;

Defanzivci: Lazarević, Marković, De Medina, Mujakić, Filipović, Jurčević, Antić;

Vezisti: Arijaga, Zahid, Šćekić, Ovusu, Grimaldo, Severina, Goh, Natho, Zubairu, Trifunović, Kalulu; Napadači: Đ. Jovanović, Saldanja, Nikolić.

Biće ovo povratak Đorđa Jovanovića u Švajcarsku, pošto je i dalje ugovorom vezan za Bazel.

Nemamo šta da kalkulišemo, moramo da pobedimo, potrebana su nam dva gola i ako budemo pravi možemo da prođemo Lugano. Videli smo da je u pitanju dobra ekipa, imali smo šanse na našem terenu, nismo ih iskoristili, oni jesu jednu, ali je rezultat aktivan“, rekao je napadač Partizana.

Iskustvo igranja u alpskoj zemlji ima i Aldo Kalulu, pošto je i nosio dres Bazela.

„Lugano će biti domaćin daleko od svog grada, na veštačkom terenu, kojih dosta ima u Švajcarskoj i možda je naviknutiji od nas na podlogu, ali što se navijača tiče, izgledaće kao da se igra na neutralnom stadionu. Sve je moguće. Znamo gde je Lugano snažan, gde ranjiv, kako se kreće i drži loptu, na te detalje moramo da obratimo pažnju, ali je potrebno, pre svega, da budemo opasniji pred njihovim golom“, napomenuo je Kalulu.



tagovi

FK PartizanLuganoMateus Saldanja

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara