Loren (©Reuters)
Loren (©Reuters)

Lorenov savet Arteti: Dovedi 'devetku'

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.10.24. | 18:56

Dvostruki šampion sa Arsenalom smatra da je ekipi neophodan klasičan špic

Od dolaska Mikela Artete na klupu Arsenala londonski klub ponovo se nalazi među najboljima u Premijer ligi, ali navijači i dalje čekaju na 14. titulu.

Poslednji put Arsenal je bio šampion Engleske 2004. godine, a desnog beka u tadašnjem timu Arsena Vengera, kao i dve sezone ranije kada je takođe osvojena titula, igrao je Kamerunac Loren.

Izabrane vesti

Preko 240 nastupa upisao je afrički fudbaler za Tobdžije, a po završetku karijere dobio čast da bude ambasador slavnog kluba. Radio je i kao stručni konsultant za razne televizije, od kojih je najpoznatija britanska BBC, a gostujući u podkastu Italijanski Fudbal, Loren je izneo svoje mišljenje šta Arsenalu nedostaje da bi skinuo Mančester Siti sa trona.

"Odavno pričam da nam treba 'devetka' koja bi pomogla Saki, Žesusu i Martineliju u poslednjoj trećini. Takav igrač bio bi sjajan za Arsenal, otvorio bi nove mogućnosti u napadu. Na primer, kada igrate protiv dominantne ekipe kao što je Mančester Siti potrebno je da se branite u niskom bloku i da pretite iz tranzicije. Martineli to može da radi na levoj strani, ali ako biste imali devetku koja može da zadrži loptu pred protivničkim golom to bi pomoglo ekipi da se odmori pozadi. Zato mislim da je potreban napadač drugačijih karakteristika od onih koji su tu kako bi se ostvario željeni cilj na kraju sezone", ističe Loren.

Govoreći o raznim temama Kamerunac se dotakao i bivšeg saigrača Seska Fabregasa, koji sada vodi ekipu Koma, trenutno četraestoplasiranu u Seriji A sa devet bodova iz osam kola.

"On je sjajan momak. Sa samo 15 godina imao je takav karakter da je bio spreman da konkuriše Patriku Vijeiri, Reju Parloru, Eduu i Žilbertu za mesto u timu. Zahvaljujući svom mentalitetu uspeo je da nasledi Vijeiru u velikom stilu. Njegov primer stalno navodim mladima, Fabregas je u sebi imao želju da svakog dana napreduje. Bio je veoma talentovan, ali je i pored toga želeo da se unapređuje iz dana u dan. Pre treninga bi išao u teretanu, a i pored toga prvi izlazio na teren i bio među najboljima. Svoj posao je potpuno uskladio sa svojom ličnošću. Siguran sam da će biti vrhunski trener", uveren je Loren.

Arsenal je prošlog vikenda poražen od Bornmuta u gostima (0:2), pa se uoči velikog derbija sa Liverpulom u nedelju u Londonu nalazi na trećem mestu Premijer lige. Tim Mikela Artete ima četiri boda manje od predstojećeg rivala, a tri od aktuelnog prvaka Mančester Sitja.

Podsetimo, tokom leta često se u vezu sa transferom u Arsenal dovodio Dušan Vlahović, mada je srpski reprezentativac trenutno u pregovorima sa Juventusom oko produžetka ugovora.


tagovi

ArsenalMikel ArtetaPremijer liga

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara