Foto: Reuters
Foto: Reuters

London će grmeti večeras

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.12.20. | 14:46

Gradski rivali najavili ofanzivu u utakmici 14. kola. Mozzart vam na pobedu Čelsija donosi najveću kvotu na svetu - 1,65

Dva vezana poraza od Evertona (0:1) i Vulvsa (1:2) nagoveštaj su da u Čelsiju trenutno ne funkcioniše sve po planu Frenka Lamparda, a Plavci će na željeni kolosek pokušati da se vrate na svom terenu protiv Vest Hema.

Packe na gostovanjima Karamelama i Vukovima uticale su da se londonski klub sa treće pozicije spusti na osmo mesto, pa gostovanje gradskog rivala očekuje na raskrsnici sa koje će ili potvrditi kvalitet za projektovano mesto među četiri najbolja kluba na ostrvu, ili će se već na izmaku 2020. godine oprostiti od najviših ambicija.

Izabrane vesti

"Utakmica protiv Vest Hema je od velike važnosti. Biće to značajan test za igrače, ali i mene, jer je moj posao pre svega da izaberem prave fudbalere. Protiv Evertona i Vulvsa sam video stvari koje smo i ranije radili dobro, posebno protiv Lidsa. Svi kažu da smo u odličnoj formi, da igramo dobar fudbal i da želimo da se nadigravamo, a mi smo doživeli pad u igri i za to smo kažnjeni", kazao je Lampard.

MOZZART vam na pobedu Čelsija donosi najveću kvotu na svetu - 1,65. Probajte negde da nađete veću!

Znatno bolji utisak Čelsi ostavlja na Stamford Bridžu gde je u poslednjih pet kola ostvario tri pobede i dva remija, a povod za optimizam Lamparda je i vest da su se u trenažni pogon vratili Hakim Ziješ i Kalum Hadson-Odoi.

"Igraćemo kako verujem da treba da igra Čelsi i kako smo se pripremali. Niz utakmica bez poraza usledio je posle prelaska na formaciju 4-3-3. Smatram da ofanzivna igra doprinosi da naši igrači pokažu punu snagu", dodao je engleski strateg.

Iz najavljenog je jasno će napad domaćina u važnom susretu, uz Olivijea Žirua predvoditi Pulišić i Verner koji će delovati po boku. Upravo na napad Plavaca biće usmerena posebna pažnja - na Žirua zbog sjajne forme u kojoj je prethodnih nedelja, dok će krila biti pod lupom zbog skromnog učinka.

Za razliku od Francuza, koji u poznim fudbalskim godinama nemilosrdno trese mreže rivala, trio Pulišić - Verner - Haverc je u prethodnih mesec dana zbirno postigao samo jedan gol što je učinak sa kakvim Čelsi neće moći da parira rivalima poput Liverpula i Sitija.

Kad su gosti u pitanju, Dejvid Mojes, je svestan da u predstojećem gradskom susretu njegov tim nema mnogo toga da izgubi, te bi upravo rasterećena igra mogla da predstavlja adut Čekićara koji susret dočekuju u odličnoj formi i sa četiri pobede u prethodnih šest kola.

"Zaista sam uživao u dosadašnjem delu sezone. Dobro igramo, ekipa je na odličnom nivou i pokazala je karakter, igramo fleksibilno i efikasno. Dosta smo unapredili igru, ali je tek trećina sezone iza nas i moramo da nastavimo u istom ritmu", kazao je Mojes.

Iako je u junskom susretu pokazao da ima recept za Lampardovu četu i slavio 3:2, Mojes je oprezan pred novi susret sa Čelsijem.

"Čelsi je oformio novi tim ima dosta novih igrača. Žele da se vrate gde su bili, u sam vrh i osvoje Premijer ligu i Kup".

Odbrana domaćina jedna je od najčvršćih na svom terenu, a poseban test predstavljaće naleti Čekićara koje će predvoditi veoma raspoložen trio Haler - Lancini - Bouen, dok je konstantna pretnja prilikom prekida i Ogbona koji igra u fenomenalnoj formi.

Kad se podvuče crta, ukoliko je suditi prema najavama stratega, fudbalske sladokusce očekuje prava poslastica i uživanje u nadigravanju gradskih rivala.

PREMIJER LIGA - 14. KOLO

Subota

Kristal Palas – Liverpul 0:7 (0:3)

/Minamino 3, Mane 35, Firmino 44, 68 Henderson 52, Salah 81, 87/

Sautempton - Mančester Siti 0:1 (0:1)

/Sterling 16/

Everton – Arsenal 2:1 (2:1)

/Holding ag 22, Mina 45 – Pepe 35p/

Njukasl – Fulam 1:1 (0:1)

/Vilson 64p – Riči ag 42/

Nedelja

Brajton – Šefild Junajted 1:1 (0:0)

/Velbek 87 - Bogl 63/

Totenhem – Lester 0:2 (0:1)

/Vardi 45+4, Aldervajrled 59 ag/

Mančester junajted – Lids 6:2 (4:1)

/Mektomini 2, 3, Fernandeš 20, 70 pen, Lindelof 37, Džejms 66 – Kuper 42, Dalas 73/

Vest Bromvič Albion – Aston Vila 0:3 (0:1)

/El Gazi 5, 87 pen, Traore 84/

Ponedeljak

18.30: (3,60) Barnli (2,95) Vulverhempton (2,30)

21.00: (1,52) Čelsi (4,30) Vest Hem (6,25)



tagovi

Dejvid MojesFrenk Lampard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara