Tino Kadevere (©Reuters)
Tino Kadevere (©Reuters)

Lion protiv tradicije

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.01.21. | 11:16

Bordo na prethodna četiri gostovanja nije poražen protiv prošlosezonskog polufinaliste Lige šampiona. Domaćini imaju novog aduta, pored Ekambija i Depaja, Tina Kadevera, napadača iz Zimbabvea. Žirondinci u seriji od tri pobede

Posustao je Lion na početku godine, prepustio Pari Sen Žermenu vodeću poziciji u Ligi 1, ali posle samo boda u dva kola, prošlosezonski polufinalista Lige šampiona je razbio prošle nedelje Sent Etjen u gostima sa 5:0 i najavio izlazak iz krize. Četa Rudija Garsija ima dva boda manje od šampiona i mogla bi do kraja sezone da se umeša u borbu za titulu u Francuskoj.

U prošlom kolu u prvom planu bili su reprezentativac Zimbabvea Tino Kadevere i Brazilac Marselo koju su postigli po dva gola u Sent Etjenu. Nekadašnji šampion Francuske dočekuje Bordo večeras (21.00) u prvom meču 22. kola.

Izabrane vesti

Lion je pre dve nedelje neočekivano poražen na svom terenu od Meca (0:1). To mu je bio prvi neuspeh u ovom šampionatu kod kuće posle serije od devet mečeva bez poraza (šest pobeda i tri remija). Žirondinci tavore godinama u sredini tabele, ali ove sezone su solidni, trenutno na sedmom mestu sa dobrim izgledima da napadnu Evropu. Bordo u Lion dolazi posle tri vezane pobede, sa 10 bodova u poslednja četiri kola.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE LION DA OSVOJI TITULU U FRANCUSKOJ JE 11,0.

Brazila Tijago Mendes, kaže da njegov tim zanima samo titula ove sezone. On je stigao pre dve godine iz Lila.

"Veoma smo ambiciozni i naša ekipa ima samo jedan cilj, a to je da osvoji ligu. Vratio sam se na nivo koji sam imao u Lilu i želim da nastavim istim putem. Došao sam ovde s tegom na ramenima jer sam bio igrač koji je puno koštao. Svaki put kad nešto pođe po zlu postavljao sam sebi pitanja da li mogu više. Razgovarao sam sa Žuninjom, suprugom i ostalim igračima i shvatio sam da moram da podignem glavu i nastavim da radim kako bih se vratio na pređašnji nivo”, rekao je 28-godišnji vezista koji je koštao 25.000.000 evra.

Za Lion zbog povrede neće moći da igra vezista Usem Aoar. Ostali su spremni, oporavio se i Brazilac Paketa koji je u u konkurenciji za tim. U napadu se očekuje trio Ekambi-Depaj-Kadevere. Lion nije izgubio poslednjih pet mečeva protiv Bordoa (dve pobede i tri remija).

Zanimljivo da je u Lionu na tri poslednje utakmice ova dva rivala dolazio nerešeni ishod, a domaćin protiv Žirondinaca čeka na pobedu na svom stadionu još od februara 2016. godine. Ova dva tima imaju po 13 titula šampiona Francuske.

Prvi meč 22. kola šampionata Francuske, Lion – Bordo (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

LionBordoFrancuska 1FrancuskaFrancuska Liga 1Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara