Rodrigo (©Reuters)
Rodrigo (©Reuters)

Lidsova delegacija na Mestalji, dogovara se Rodrigo za oko 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.08.20. | 13:04

Marselo Bijelsa ne odustaje od velikog pojačanja u napadu

Valensija je na aparatima za veštačko disanje, Valensija je pred tačkom totalnog pucanja! Globalna ekonomska kriza žestoko je po leđima udarila nekadašnjeg španskog giganta i dovela u situaciju da klub mogu da napuste apsolutno svi, pošto u kasi nema ni centa za njihove plate i redovno izmirivanje tekućih obaveza.

Feran Tores je već otišao u Mančester Siti za siću, Fransis Kokelan i Dani Pareho su pojačali Viljareal u paketu od tričavih 6.500.000 evra, Gabrijel Paulista bi mogao za njima na Madrigal, a Hoze Gaja u Barselonu. I to nije sve. Sledeći koji je na izlaznim vratima Mestalje je – Rodrigo.

Izabrane vesti

Lidsova delegacija na čelu sa vlasnikom kluba Andreom Radricanijem i sportskim direktorom Viktorom Ortom sletela je u utorak ujutru u Valensiju na unapred zakazan sastanak kod predsednika Valensija Anila Murtija. Tema je upravo španski reprezentativac, kojeg Marselo Bijelsa žarko želi da vidi u Lidsovoj navali za sezonu 2020/21 i ubuduće.

Kako se navodi sa više strana, Lids je stigao u Valensiju s namerom da što pre zatvori transfer, a ceo posao mogao bi da iznosi između 35.000.000 i 40.000.000 evra. Plus-minus. Iako Rodrigo ima otkupnu klauzulu od 50.000.000 evra, Valensija nema mnogo izbora nego da prihvati ono što joj se nudi kako bi klub izbegao kataklizmički scenario gašenja ili odlaska u bankrot, pošto je situacija u finansijskom sektoru toliko loša...

Rodrigo je nekoliko puta poslednjih godina bio na izlaznim vratima Mestalje i najviše se dovodio u vezu sa ostalim španskim gigantima, Realom, Barselonom i Atletikom, mada je bilo priča i o selidbi u Juventus ili Mančester junajted u neka prošla vremena. Španac je prošlu sezonu završio ispod svih očekivanja, sa samo sedam pogodaka a 34 utakmice, a poslednjih nekoliko sedmica prvenstva propustio je zbog povrede kolena. Doduše, njegov kompletan boravak u Valensiji ostavlja nedoumicu oko toga da li je utisak mogao da bude i mnogo bolji. Od dolaska iz Benfike pre šest godina na pozajmicu – pre pet Valensija isplatila 30.000.000 evra posle uspešne jednogodišnje probeRodrigo je uspeo da ubeleži samo 38 ligaških pogodaka, a maksimum je dostigao u takmičarskoj 2017/18 kada je bio na koti 16. Doduše, tokom poslednje tri sezone upisao je i 28 asistencija, što je donekle pokrilo izostanak golova...

Valensija naredne sezone neće igrati Evropu, a zbog ogromnih dugova akumuliranih kroz loše poslovanje vlasnika Petera Lima, klub se nalazi u jako teškoj poziciji što konkurencija i te kako koristi da očerupa ekipu i odvede sve ono što vredi. Valensija je igračima ponudila smanjenje plate za neverovatnih 40 odsto, što su gotovo svi odmah odbili, a klub je onda krenuo sa prodajom svih koji zarađuju veliku sumu novca. Odnosno, one za koje ne bi bilo moguće izmiriti obaveze bez drastičnih posledica. Na transfer listi se nalazi čak 12 fudbalera iz prvog tima!

I pored loše forme, Marselo Bijelsa veruje da bi Rodrigo mogao da bude pokretačka snaga novog Lidsa, koji se posle 16 godina vratio u Premijer ligu i sada ima veliku sumu novca na raspolaganju za trošenje.

Lids je ovog leta već pazario desnokrilnog ofanzivca Eldera Koštu od Vulvsa za 18.000.000 evra, plus golmana Lorijena Ilana Meslijera



tagovi

RodrigoLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara