(Foto: Reuters)
(Foto: Reuters)

Leverkuzen se nameračio na vrh tabele, ali...

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.12.20. | 14:49

Da bi tamo i stigao moraće u poslednjem meču 12. kola da dobije Hofenhajm protiv kojeg je slavio samo jednom u prethodnih devet utakmica

U subotu se dogodilo ono što se u Bundesligi retko viđa: Bajern je remizirao na gostovanju Unionu, vezao drugu utakmicu u prvenstvu bez pobede, pa bi Bajer Leverkuzen nakon poslednjeg meča 12. runde u kojem dočekuje Hofenhajm (18.00) mogao da preskoči šampiona i narednu nedelju dočeka na vrhu tabele.  

Da je tim iz Zinshajma došao na BajArenu nešto ranije u toku sezone, Farmaceuti bi verovatno imali zicer. Ovako, Hofenhajm je u prethodnom kolu trijumfom nad Augzburgom prekinuo niz od sedam mečeva bez pobede i deluje da polako izlazi iz krize. Ono što je posebno bitno, fudbaleri Hofenhajma na zapad Nemačke stižu odmorni. Izabranici Sebastijana Henesa obezbedili su nokaut fazu Lige Evrope kolo pre kraja grupne faze, pa je nemački stručnjak odlučio da kostur tima sačuva za gostovanje Leverkuzenu.

Izabrane vesti

Gostovanje na koje Hofenhajm poslednjih godina rado ide, s obzirom da se neporažen sa istog vraćao u prethodne četiri sezone – po dva remija i pobede – dok je u istom periodu kod kuće samo jednom pretrpeo neuspeh na pet mečeva sa Leverkuzenom. Dakle, od 2016. na ovamo, Leverkuzen je slavio na samo jednoj od devet utakmica.

Međutim, Piter Boš više nego ikad ranije ima razloga da veruje u prekid crne serije protiv Hofenhajma i nastavak niza u Bundesligi. Verkself je takođe sa prve pozicije obezbedio proleće u Ligi Evrope, i to kao najefikasniji tim grupne faze takmičenja. U prvenstvu pak nije toliko raspucan, ima gotovo duplo manje postignutih golova od Bajerna (19:35), ali uz Lajpcig važi za najčvršću odbranu, sa svega devet primljenih pogodaka.  Pritom još uvek nema poraz u prvenstvu, uz Volfzburg. Pa iako je letos ostao bez Kaija Haverca, jednog od najbitnijih pojedinaca iz prethodne sezone, deluje da je Leverkuzen spreman jači nego lane. I da je uz Lajpcig, spreman da sa Bajernom vodi šampionsku trku u troje.

Boš i dalje ima ogromnih kadrovskih problema: pored nedovoljno spremnog Alarija, te Arangiza i Bendera, listi odsutnih se zbog korona virusa pridružio i Demirbaj, te neće moći da se suprotstavi svom nekadašnjem timu. Na drugoj strani Henes ne može da računa na Bičakčića, Stafilidisa, Kadržabeka, dok je napadač Belfodil pod znakom pitanja. Ipak, nemačkog stručnjaka najmanje brine ofanzivna linija, pošto su Kramarić i Grilič povratili željenu formu i Henes se nada da će je održati i u Leverkuzenu.

BUNDESLIGA – 11. KOLO

Petak

Volfzburg – Ajntraht 2:1 (0:0)

/Veghorst 76, 88 - Dost 62p/

Subota

Borusija Dortmund - Štutgart 1:5 (1:1)

/Reina 39 - Vamangituka 26pen, 53, Forster 60, Kulibali 63, Gonzales 90+1/

Frajburg - Bilefeld 2:0 (0:0)

/Grifo 79pen, Vu-Jong 90+2/

Mehengladbah - Herta 1:1 (0:0)

/Embolo 70 - Genduzi 47/

Majnc - Keln 0:1 (0:0)

/Rebečaj 55/

Lajpcig - Verder 2:0 (2:0)

/Sabicer 26pen, Olmo41/

Union Berlin - Bajern 1:1 (1:0)

/Promel 4 - Levandovski 67/

Nedelja

15.30: (2,00) Augzburg (3,45) Šalke (3,80)

18.00: (1,88) Leverkuzen (3,70) Hofenhajm (4,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

HofenhajmBajer LeverkuzenBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara