(©Starsport)
(©Starsport)

Leteće perje na Marakani, a možda i Barak Bahar: Đakovac u 93. minutu šokirao Zvezdu (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sre. 01.11.23. | 21:01

Crveno-beli poveli, na kraju Topolčani došli do remija – 1:1

Leteće perje na Marakani narednih dana, a možda i Barak Bahar. Očekivalo se da Crvena zvezda konačno prekine i dominantnom partijom najavi autoritativan završetak jesenje sezone, ali je u prohladnoj jesenjoj večeri ostala zaleđena na minus šest. I to na najbolniji način, pošto je Ifet Đakovac u sudijskoj nadoknadi šokirao crveno-bele, ostavivši ih na ogromnih minus šest: Crvena zvezda – TSC 1:1.

Šampionski pehar počeo je ozbiljno da klizi iz ruku ekipe Baraka Bahara, koja nema ni glavu, ni rep, ni brzinu iz pripremnog perioda, a ni samopouzdanja. Nije vredelo ni što se u 83. minutu na najvećem srpskom stadionu pojavio Aleksandar Katai kao spasilac kompletnog tima. Kada su konačno rešili defanzivni blok Žarka Lazetića crveno-beli su dozvolili TSC-u da ustane iz rezultatske rupe i dođe do gola preko Đakovca koji se nadskočio Dragovića, potom se ubacio ispred Rodića i matirao Glazera.

Izabrane vesti

Kakav šok u Ljutice Bogdana... Teški dani su pred Crvenom zvezdom, jer su navijači i oni najtolerantniji izgubili strpljenje. Pokazali su to i povici sa severnog kopa koji su posle 90 minuta poručili igračima „da igraju kao p...“

Gledajući sekvence večerašnje utakmice, možda je Crvena zvezda zaslužila pobedu, ali je njena igra sastavljena od toliko nelogičnosti da joj možda pristaje i trenutnih minus šest u odnosu na Partizan. Nije tu bilo ni glave, ni repa, ni samopouzdanja, ni šampionskog karaktera, da se stane na loptu kada je već Aleksandar Katai uspeo da probije bunker Topolčana. Sem strelca Kataija, donekle je voljni momenat pokazivao In Bom Hvan. Ostalo je bilo na nivou proseka, čak i ispod toga... Međutim, u crveno-belom sivilu treba napomenuti da je TSC imao plan igre. Cinično i defanzivno orijentisano, Žarko Lazetić je naterao Baraka Bahara i njegov tim da udraju više od 80 minuta glavom u zid, a potom im u finišu zadao smrtonosni udarac – 1:1.

Žarko Lazetić je znao kako da promeša karte, Barak Bahar nije. Prosto je neverovatno da je Izraelac ignorisao dobar momentum Žan Filipa Krasoa, trpeo 90 minuta Vladimira Lučića, nije znao da iskoristi Osmana Bukarija. I dzovolio da mu tim izgleda čitljivo. Ni na nalik na onu ekipu koja je mlela sve pred sobom u pripremnom periodu. Navijači su mu posle meča dali žuti karton, ali samo gust raspored i manjak trenera na tržištu mogu da ga spasu direktnog isključenja.

Vrlo atipičan meč, bar kada je reč o prethodnim duelima Crvene zvezde i TSC-a, odigrali su srpski predstavnici u Evropi. Odlučio se Žarko Lazetić da na klupi ostavi Miloša Pantovića, Miloša Cvetkovića i Ifeta Đakovca, ali je napravio agresivan blok na sredini terena, sa ozbiljnim "pekmenima" kakvi su Milan Radin i Nikola Kuveljić. Želeo je mladi stručnjak i u tome uspeo da zgusnutim linijama tima otkrije sve mane tima Baraka Bahara, koji se slabo snalazi kada napada na postavljenu odbranu. Načičkali su se igrači TSC-a ispred šesnesterca Nikole Simića, ne dozovliši Piteru Olajinki i Osmanu Bukariju da trče i traže prostor.

Zvezda je visokim presingom davila rivala iz Bačke Topole, ali i kada je uzimala loptu u ranoj fazi napada gostiju, nije znala šta će sa njom. Do povrede Koste Nedeljkovića, domaćin je bio bolji, ali je samo pretio šutevima sa distance. Falio je neko u veznom redu Crvene zvezde, pored In Bom Hvana, koji će da podvali loptu za Olajinku ili Bukarija. Uspeli su gosti da limitiraju učinak Mirka Ivanića, dok je Vladimir Lučić, novi reprezentativac Srbije, iritirao publiku sa istoka i zapada, čestim potezom više.

I kada je imala prividni višak, Zvezda je sporim i netačnim pasovima dozvoljavala igračima TSC-a da se vrate iza lopte i vrlo marljivo sprovode u delo osnovnu ideju Žarka Lazetića. Mogli su Topolčani da dođu i do prednosti kada je na centaršut Ćirkovića u petercu crveno-belih skočio Saša Jovanović, ali je Omri Glazer bravurom sačuvao mrežu (utisak je da bi pogodak bio poništen zbog prekršaja nad Rodićem).

Rano su malobrojni navijači Crvene zvezde izgubili živce gledajući previše pasova u širinu i nazad, počeli su da ironičnu aplaudiraju Marku Stameniću i pre završnice prvog poluvremena. Jedina konkretna stvar što su crveno-beli uspeli da urade je kontra iz 31. minuta. Sve je odradio Hvan, pokupivši ničiju loptu i odigravši ključni pas za Osmana Bukarija. Centaršut je bio dobar, ali realizacija Vladimira Lučića nikakva.

Videlo se još jednom koliko Crvenoj zvezdi ne odgovara da ima visok posed lopte, posebno kada je na klupi najbolji strelac tima Kraso.

Pod tenzijom su igrali crveno-beli drugo poluvreme. Promašivali i ono što su svi već videli u golu. Bilo je tu i komičnih situacija, pravog horora. Na kraju je Katai nagovestio srećan završetak, ali nije tako razmišljao Ifet Đakovac. Sve što je on uradio, počev od skoka u duelu sa Dragovićem, do ubacivanja ispred Rodića zaslužuje pohvale. Isto koliko i odbrana Topolčana na čelu sa iskusnim Goranom Antonićem.

CRVENA ZVEZDA - TSC 1:1

/Katai 83 - Đakovac 90+1/

Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Milan Mitić (Leskovac)

CRVENA ZVEZDA (3-4-1-2): Glazer 6,5 – Điga 6, Dragović 5,5, Rodić 5 - Nedeljković (od 25. Nikolić 5,5), Hvan 6,5, Stamenić 5(od 65. Kraso 5,5), Lučić 5 – Ivanić 6 (od 74. Katai 6,5) – Bukari 5,5 (od 65. Mijatović), Olajinka 5 (od 65. Endijaje 5,5).

TSC (3-5-2): Simić 7 – Đorđević 6, Antonić 7, Ćalušić 6 – Vlalukin 6 (od 86. Šoš -), Radin 6 (od 86. Pantović -), Kuveljić 6, Stanić 5,5 (od 66. Vulić 6), Petrović 6 – Jovanović 6 (od 76. Milovanović -), Ćirković 6 (od 76. Đakovac 7).

Igrač utakmice: Ifet Đakovac

MOZZART BET SUPERLIGA - ODLOŽENI MEČ 8. KOLA

Sreda

Crvena zvezda - TSC 1:1 (0:0)

/Katai 83 - Đakovac 93/



tagovi

FK Crvena zvezdaTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara