Nejmar i Mbape (©Reuters)
Nejmar i Mbape (©Reuters)

Leonardo i šeici presekli: Nejmarov potpis važniji od Mbapeovog! To je signal za Real i Mesija

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.01.21. | 12:47

Jedna odluka PSŽ mogla bi da pokrene lančanu reakciju i stvori potpuno novu sliku izgleda klubova od leta

Dolazak Maurisija Poketina na kormilo Pari Sen Žermena donekle će da promeni planove kluba na transfer pijaci u narednom periodu, ali suština ostaje ista – klub pod hitno želi da produži ugovor jednog od dvojice najboljih igrača u timu – Nejmara ili Kilijana Mbapea.

Pravo iz Madrida odjeknula je bombastična informacija da je sportski direktor Leonardo na nagovor vlasnika iz Katara presekao i doneo odluku da će se sav fokus usmeriti na produžetak saradnje sa Nejmarom, pre nego Mbapeom! Vest je iznenađujuća iz tog ugla da je Mbape jedan od najboljih, ako ne i najbolji francuski igrač u ovom trenutku, ali je ista i razumljiva pošto je Nejmar raščistio sa sobom i rešio da ostane u Parizu, dok je Mbape već nekoliko puta odbio preko svojih zastupnika da sedne za pregovarački sto i razgovara o novom ugovoru pošto se odavno vrti priča da želi u Real Madrid i da bi ova godina mogla da bude prelomna za realizaciju tog posla.

Izabrane vesti

O tome se pisalo i u madridskim medijima proteklih dana, Florentino Perez i pored svih uvedenih mera štednje namerava da od leta krene agresivno po Mbapeov potpis i tako nastavi sklapanje projekta Galaktikosi 3.0 o kome mašta još od transfera Kristijana Ronalda u Juventus.

Nejmar i Mbape imaju ugovore u PSŽ do juna 2022. godine, a kako su se okolnosti u klubu i razmišljanjima dvojice najboljih igrača promenile, tako je i Leonardo rešio da je prioritet juriti novi ugovor s Nejmarom. Brazilac se smatra i marketinški daleko isplativijim igračem od Mbapea u ovom trenutku, što takođe diktira poslovnu strategiju kluba koji namerava da postane lider u svim aspektima.

Zanimljivo, Fudbalsa opservatorija CIES nedavno je objavila podatak da je Nejmarova tržišna vrednost pala na samo 32.000.000 evra, ali su stručnjaci iz tog centra objasnili da je to rezultat komplikovane formule u koju su uključeni dužina trajanja preostalog ugovora i godine za koje se pretpostavlja da su mu ostale u vrhunskom fudbalu. U realnosti ona je i dalje iznad 222.000.000 evra, koliko je PSŽ platio leta 2017. i zauvek promenio fudbalski svet.

Mbape se u ovom trenutku kotira kao peti najvredniji fudbaler na toj listi sa 149.400.000 evra tržišne vrednosti. I ta suma će rasti u narednom periodu, pošto Mbape ulazi u najbolje fudbalske godine. Odluka čelnika PSŽ da se fokusira na novi ugovor s Nejmarom poslužiće kao signalna raketa za Real Madrid i namere Florentina Pereza da zaista ovog leta napravi dar-mar na fudbalskoj pijaci i kupi Francuza za velike pare. Isti potez PSŽ viđen je i kao dobra polazna tačka za Lionela Mesija kada bude odlučivao gde će da nastavi karijeru.

Podsetimo, Barselonina ikona nedavno je objavila da će na kraju sezone doneti odluku da li ostaje na stadionu Kamp Nou ili odlazi, na šta će veliki uticaj imati predstojeći predsednički izbori u klubu zakazani za 24. januar. Poslednjih sedmica se provlači razmišljanje da je Mesiju sudbina da karijeru nastavi u Parizu, a pogotovo se isto intenziviralo od trenutka kada je Nejmar izjavio da hoće od ove godine ponovo da igra s starim prijateljem u istom klubu. To sigurno neće biti Barselona koja je u ogromnim finansijskim problemima, niti Brazilac više razmišlja o povratku u Kataloniji na taj način.

U prevodu, jedna odluka PSŽ mogla bi da pokrene lančanu reakciju i stvori potpuno novu sliku izgleda klubova od leta. Videćemo samo šta će se zaista od svega desiti...



tagovi

Pari Sen ŽermenBarselonaReal MadridZimski prelazni rok 2021Lionel MesiKilijan EmbapeNejmar

Obaveštavaj me

PSŽ
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara