Leče zamenio Falka tri puta skupljim pojačanjem! Opklada čoveka koji je otkrio Vučinića, Čevantona, Božinova...

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 14:13

Stigao talentovani Turčin

Leče nije dugo žalio za Filipom Falkom koji je prešao u Crvenu zvezdu i u samom finišu prelaznog roka mu je doveo zamenu. Mlađu i skuplju.

Klub sa juga Italije je angažovao turskog napadača Guvena Jalčina iz Bešiktaša. Igrač je stigao na pozajmicu s pravom otkupa za 5.000.000 evra i 20 odsto od naredne prodaje. Ključ kod otkupa je što će postati obavezan ako Jalčin postane standardan i bude imao normalnu minutažu.

Izabrane vesti

Leče je prvo nudio 4.000.000 evra, Bešiktaš tražio 6.000.000, da bi se našli na sredini. Mladi Turčin je opklada starog vuka Pantalea Korvina. Sportskog direktora koji je pre dvadesetak godina otkrio talente poput Mirka Vučinića, Ernesta Čevantona ili Valerija Božinova. Doveo ih je u Leče kada niko nije znao za njih i na jugu Italije su lansirali svoje uspešne karijere.

Korvino se nada da će sada isto biti i sa Guvenom Jalčinom. Korivno se lično o igraču raspitivao i kod svog miljenika Adema Ljajića kjojeg je doveo u Fjorentinu iz Partizana i dobio je sve najbolje preporuke.

Guven Jalčin je rođen u Nemačkoj, ponikao je u Bajeru iz Leverkuzena i bio ista generacija kao Kaj Haverc. UEFA ga je 2019. uvrstila na spisak 50 najvećih talenata Evrope zajedno sa Erlingom Halandom, Alfonsom Dejvisom, Sandrom Tonalijem, Danijem Olmom... On i Haverc su zajedno su ušli u prvi tim, ali je Nemac napravio mnogo veću karijeru i porušio brojne rekorde, dok Turčin nije ni debitovao za seniorski tim Farmaceuta.

Prešao je u Bešiktaš, debitovao u meču protiv Partizana i uglavnom bio u senci Buraka Jilmaza i ostalih zvučnih imena. Za Orlove je dao 14 golova na 68 utakmica, a interesantno je da su tu bila dva het-trika u Superligi. Bešiktaš je danas doveo Dženka Tosuna u špic i bilo je jasno da mladi Jalčin neće imati veliku minutažu. Korvino se kladio na njega i veruje da će u Lećeu pokazati potencijal zbog kojeg se ne tako davno pričalo o njemu.


tagovi

Guven JalčinZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara