Žarko Lazetić (©Reuters)
Žarko Lazetić (©Reuters)

Lazetić u prilici da osvoji prvi trofej u trenerskoj karijeri

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 12:13

Srpski stručnjak će debitovati na klupi Makabija iz Tel Aviva ovog ponedeljka od 19 časova protiv Makabija iz Petah Tikve u Superkupu Izraela

Dve nedelje su prošle od dolaska Žarka Lazetića u Izrael, a srpski stručnjak bi već ovog ponedeljka od 19 časova mogao da osvoji prvi trofej na klupi Makabija iz Tel Aviva. Aktuelnog šampiona čeka susret sa Makabijem Petah Tikvom u Superkupu Izraela.

Biće to ujedno i debitantski meč za Lazetića, koji tako ima priliku da prvi put od početka trenerske karijere podigne trofej. U svojim prethodnim klubovima gde je radio samostalno, Teleoptiku, Metalcu i TSC Bačkoj Topoli nije uspeo tako nešto. Najbliži je bio sa Topolčanima u sezoni 2022/2023, kada je zauzeo drugo mesto u Mozzart Bet Superligi Srbije. Te sezone je TSC igrao i polufinale kupa.

Izabrane vesti

Lazetić je podigao samo dva velika pehara, kao igrač Partizana u sezoni 2007/2008. Sa crno-belima je tada osvojio duplu krunu, prvenstvo i Kup Srbije.

Makabi Tel Aviv je svakako favorit protiv imenjaka iz Petah Tikve, tima koji je prošlo prvenstvo okončao na osmoj poziciji. U Superkupu se našao kao osvajač nacionalnog kupa, poslednjeg dana maja je u velikom finalu iznenadio Hapoel Ber Ševu i savladao je sa 1:0.


19.00: (1,40) Makabi Tel Aviv (4,40) Makabi Petah Tikva (7,25)


Lazetić nije dugo sa ekipom i pitanje je naravno koliko je u tom kratkom vremenu uspeo da implementira barem neke od ideja. Prethodnih dana je prvi tim Žutih odigrao tri prijateljska meča, a nijednom nije primio gol. Savladao je Ruh Čorzov sa 5:0, odigrao 0:0 sa Rakovim, pa potom pobedio Omoniju sa 2:0.

Doduše, neće moći 42-godišnji strateg da računa danas na kompletan tim. Levi bek Roj Revivo, vezista Ido Šahar, te napadači Ošer Davida, Elad Madmon i Dor Turgeman su sa olimpijskom reprezentacijom Izraela i pripremaju se trenutno za Igre u Parizu.

No, i bez njih Lazetić može da računa na prilično jaku ekipu, koju će predvoditi 36-godišnji Eran Zahavi, nekadašnji centarfor Palerma i PSV Ajndhovena.

Prošle sezone su Žuti savladali imenjaka iz Petah Tikve na oba prvenstvena duela, sa po 2:1 i 4:0. Međutim, na poslednjem okršaju 2. aprila su poraženi u četvrtfinalu kupa, bilo je 2:2 posle 90 minuta, a u produžecima je kasniji osvajač takmičenja postigao još dva pogotka.

SUPERKUP IZRAELA – FINALE

Ponedeljak

19.00: (1,40) Makabi Tel Aviv (4,40) Makabi Petah Tikva (7,25)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Izrael 1Žarko LazetićMakabi Tel AvivMakabi Petah Tikva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara