Printscreen
Printscreen

Lazetić: Dolazim iz Srbije, znam šta je rat

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.07.24. | 13:16

"Nadam se da će sve uskoro biti dobro i da će se život nastaviti bez ikakvog problema"

Kraj priprema u Poljskoj i povratak u Tel Aviv doneli su i prvo obraćanje Žarka Lazetića izraelskim medijima. Konferencija pred Superkup Izraela protiv Makabi Petah Tikve ujedno se ispostavila i kao svojevrsno predstavljanje novog stratega Makabi Tel Aviva.

Žarko Lazetić, streteg izraelskog šampiona, sumirao je dosadašnje utiske, ali i otkrio ambicije na klupi na koju je stigao iz Bačke Topole.

Izabrane vesti

"Hvala na dobrodošlici, veoma sam uzbuđen što sam deo ovako velikog kluba. Moja filozofija je da pomognem igračima da pokažu sve od sebe, da igraju atraktivan fudbal i daju golove. Kada smo bez lopte, želim da je što pre vratimo u naš posed. To su neki segmenti na kojima radimo svakodnevno i nadam se da ćemo uskoro izgledati kako želim", kazao je Lazetić i napravio paralelu sa igračkim danima provedenim u Izraelu, noseći dres Hapoel Akre:

"Bio sam katastrofalan igrač, mnogo sam bolji kao trener nego što sam bio fudbaler - tu nema dileme. Velika mi je čast što sam ovde, imam veliki motiv i velika očekivanja. Moj tim i ja znamo gde smo i koliko su velika očekivanja navijača. Želim da damo sve od sebe. Pomoćiću igračima da pokažu svoje sposobnosti u potpunosti u svakoj utakmici".

Pre Lazetića su Makabi predvodila tri srpska trenera - Slaviša Jokanović, Vladimir Ivić i Mladen Krstajić.

"Razgovarao sam sa njima, rekli su mi mnogo toga dobrog o klubu. U današnje vreme je lako doći do informacija. Pričao sam sa mnogima koji su radili već ovde i dobio brojne preporuke. U razgovorima sa Benom Mensfordom, Džekom Angalidisom i Dominikom Prajsom osetili smo strast i zato smo moj tim i ja ovde. Čvrsto verujemo da možemo da uradimo nešto veliko".

Pri izboru narednog koraka, tadašnjeg stratega TSC-a nije pokolebala ni činjenica da je u Izraelu nestabilna situacija usled rata.

"Moja porodica će doći uskoro. Mi smo iz Srbije, znamo kako je tokom ratnog stanja. Mogu samo da kažem da se nadam da će sve uskoro biti dobro i da će se život nastaviti bez ikakvog problema".

Konkurencija u redovima Makabija će biti oslabljena u narednom periodu usled činjenice da će pojedini igrači biti sa reprezentacijom na Olimpijskim igrama.

"Želim im sreću, ovo je odlična prilika da predstavljaju zemlju. Kao trener, naravno, voleo bih da svi budu ovde, ali to je nešto što sam unapred znao da se neće desiti. Bio sam veoma impresioniran igračima, oni se trude da napreduju i rade ono što očekujemo od njih. Moj stručni štab i ja smo videli mnogo dobrih stvari i mnogo stvari koje treba da se poboljšaju. Uvek pokušavamo da shvatimo koja je najbolja pozicija za određene igrače".

Lazetić je potom otkrio lične ambicije.

"Naravno da svaki trener ima želju da napreduje, ali ja samo razmišljam o Makabiju i kako da uspem sa njim. Koji god sam tim vodio, nisam se zadržao kraće od dve godine. Želim da ovde uspem i da budem deo slavne istorije ovog kluba", kazao je strateg Makabi Tel Aviva.


tagovi

IzraelMakabi Tel AvivŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara