©Starsport
©Starsport

Lazar Zličić za Mozzart Sport: Sramota je da i dalje igramo u blatu

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.11.23. | 11:39

Napretkova uzdanica o glavnom problemu našeg fudbala - podlogama na kojima se igra, kao i o golu za zlatnu pobedu protiv Čukaričkog i o današnjem rivalu, Železničaru (18:30, TV Arena sport 4)

Nije Vladimir Gaćinović stigao ni da prenese ideje timu pred susret protiv IMT-a, a Čarapani su upisali jedan od najvećih poraza kod kuće protiv Traktorista (0:4). Malo ko se nadao da će proći tek petnaestak dana, a da će slika posle tog debakla za Napredak biti potpuno drugačija. Sa novim šefom struke Kruševljani su u naredne dve runde Mozzart Bet Superlige upisali dve pobede, najpre u Surdulici (2:1), potom i konačno u svom domu, protiv Čukaričkog (1:0). 

Prvenac u dresu Napretka upisao je Lazar Zličić, koji je do tada zabeležio dve asistencije u šampionatu i trasirao put Čarapanima do 11. mesta na tabeli.

Izabrane vesti

"Mnogo nam je značila ova pobeda, pogotovo na polju samopouzdanja. Meni takođe, jer sam upisao prvi gol u dresu Napretka. Nije moglo na lepši način. Ne treba sada da se ovim zadovoljimo već da nastavimo u jednakom ritmu. Bila je to zapravo prava timska pobeda, svaki igrač je uradio svoj deo posla i to je putokaz za nastavak prvenstva", započinje razgovor za Mozzart sport Lazar Zličić.

Nije Napretku išlo sa Draganom Perišićem u tekućoj sezoni, promena na klupi bila je neminovnost, a uprava klupa se odlučila za iskustvo, najpre superligaško.

"Novi šef, Vladimir Gaćinović, je pre svega ubrzao našu igru, praktično od upoznavanja i insistirao na tome da budemo agresivniji i konkretniji. Radi se mnogo na treninzima, pristupa se odlučnije svakom novom zadatku i mislim da to polako počinje da pravi razliku."


Debitovao je Zličić za Napredak tek u šestoj rundi prvenstva, a bili su svesni Čarapani da su u njemu dobili ozbiljno pojačanje. Na prvi gol čekao je sedam rundi, a veruje da će tek biti u pravom elementu igre.

"Trebalo mi je vremena da podignem formu. Došao sam početkom septembra iz Slovenije, a nisam pre toga tri meseca igrao takmičarske utakmice. Podigli smo se sada kao ekipa, a i ja se bolje osećam na terenu. Ponavljam, nema zadovoljavanja urađenim. Kako je rekao Aleks Ferguson: U sledećoj utakmici će najlošiji na terenu biti zadovoljan igrač", citira fudbalskog maga ofanzivni vezista.

Drugi put u sezoni Kruševljani su vezali dve pobede u šampionatu, danas će imati priliku da po prvi put zabeleže i treći vezani trijumf koji bi mogao da ih smesti u gornji deo tabele.

"Moramo da nastavimo u istom ritmu, da budemo svesni da smo najjači samo kada smo kompaktni i agresivni, onda je sve moguće. Mislim da možemo da izborimo plej - of ove sezone, ali samo ako idemo korak po korak. Najbitnija je svaka sledeća utakmica."

Prva takva je danas u Pančevu, protiv Železničara, tima koji je na svojoj superligaškoj premijeri pod Bagdalom upisao istorijsku pobedu (1:0).

"Čeka nas drugačija utakmica nego protiv Čukaričkog. Uslovi za igru, koliko znam, biće dobri, s obzirom da je u Pančevu veštačka podloga. Prema tome, očekujem mnogo više pas igre, više smislenih akcija. Ključno je da izađemo puni samopouzdanja, sa verom u sebe i u ono što radimo, pa da pokušamo da osvojimo tri boda na još jednom gostovanju", optimista je bivši fudbaler Vojvodine.

Lazar Zličić je prethodne tri sezone proveo na terenima van granica Srbije, a neke stvari se u našem šampionatu još uvek nisu promenile.

"Liga ima isti problem kao i pre, a to su podloge na kojima se igra. Vidim da se neke stvari popravljaju, ali vreme je i da se to reši jednom zauvek. Sramota je da se i dalje tri, četiri meseca prvenstva naš fudbal igra u blatu. Možemo da se ugledamo na Mađare, da vidimo šta su oni napravili sistemskim radom, iz godine u godinu. Pogledajte gde im je reprezentacija došla ubrzavanjem i podizanjem kvaliteta lige. Mislim da je to putokaz i za nas, ako hoćemo da budemo konkurentni u budućnosti", opominje Zličić na kraju priče za Mozzart sport.

MOZZART BET SUPERLIGA, 16. KOLO

Petak:

IMT - Spartak Subotica 0:1 (0:0)

/Stanojev 80/

Subota:

Radnik Surdulica - Mladost Lučani 1:1 (0:1)

/Kunić 59 - Varjačić 19/

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (1:2)

/Milosavljević 13 - Bukari 3, 27/

Partizan - TSC 0:4 (0:3)

/Ćirković 3, Stojić 12, Radin 33, Milovanović 50/

Nedelja:

13.00: (2,15) Radnički 1923 (3,35) Novi Pazar (3,45)

15.00: (2,85) Radnički Niš (3,20) Čukarički (2,55)

18.30: (2,10) Železničar Pančevo (3,40) Napredak (3,60)

Ponedeljak

16.00: (2,30) Javor (3,30) Voždovac (3,20)



tagovi

Lazar ZličićNapredak KruševacSuperliga SrbijeMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara