Lazar Zličić (© Starsport)
Lazar Zličić (© Starsport)

Prvenac Zličića srušio Čukarički, Bajić i kaljuga odbranili Napredak

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.11.23. | 18:10

Kruševljani prekinuli crnu seriju na svom terenu, Brđani upisali šesti uzastopni meč bez pobede u Mozzart Bet Superligi - 1:0

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca/

Posle tri kola bez ijednog boda kod kuće, Napredak je konačno upisao trijumf pod Bagdalom i to protiv favorizovanog Čukaričkog - 1:0 (1:0). Istina, gosti su uoči utakmice bili u još lošijem nizu, jer već šest rundi nisu upisali tri boda u prvenstvu. Četi Igora Matića danas je u Kruševcu presudio Lazar Zličić, ali je u nekoliko navrata sjajan bio i golman Vladimir Bajić, koji je svojim paradama, a povremeno i uz pomoć lošeg terena, sačuvao svoju mrežu i pomogao da se tim iz Lazarevog grada bodovno izjednači sa Brđanima na tabeli Mozzart Bet Superlige i preskoči IMT i Spartak posle zaostale utakmice 8. kola šampionata.

Izabrane vesti

S obzirom na loše uslove za igru pod Bagdalom, viđena je sasvim pristojna fudbalska predstava. Naravno da je nedostajalo kreativnosti sa obe strane, ali je meč bio sa dovoljno ritma i sa ofanzivnom igrom oba tima, koja je dovela do nekoliko ozbiljnih prilika i do dvocifrenog broja šuteva i Napretka i Čukaričkog. 

Zličićev, u 38. minutu, doneo je Kruševljanima prednost. Bio je to njegov prvi gol u dresu Napretka, a ispotavilo se - dovoljan za pobedu.

Nije se danas raspoloženi Vukajlović libio da centrira ka šesnaestercu rivala, loptu je samo očešao Stanojlović, ali ju je na drugoj strani kaznenog prostora spremno dočekao Zličić i matirao Filipovića. Pre toga, upravo je Stanojlović mogao da iznenadi golmana Brđana, kada je lopta prošla čuvaru mreže Čukaričkog ispod ruke, ali ju je tačno ispred gol-linije izbacio Tošić.

Prilično daleko od gola protivnika stajao je Čukarički u uvodnih petnaestak minuta, ali to Napredak nije iskoristio da i sam poveže redove. Stabilnost u igri današnjeg favorita stigla je polovinom poluvremena, Brđani su uspevali da po nakvašenom i blatnjavom terenu u Kruševcu povežu redove do šesnaesterca, ali je uvek nedostajao detalj da se kruniše ofanziva. Najbliži golu u prvom delu igre gosti su bili posle odličnog šuta Docića, koga je zaustavio Bajić, kao i nepreciznog udarca Adetunđija. Napredak je svoje šanse čekao iz greške rivala i tranzicije i jednu takvu uspeo da iskoristi u prvom poluvremenu.

Dvostrukom izmenom na pauzi između dva dela igre probao je Igor Matić da dodatno razdrma svoje pulene. Kovač i Endiaje ostali su u svlačionici, a na terenu su se pojavili Sing i Miladinović, koji je u prošlom kolu na maestralan način upisao četvrti gol u sezoni u Humskoj. Ipak, mogao je Napredak preko Đorđa Jovanovića u dva navrata da duplira prednost - u jednoj situaciji kaljuga pred golom bila je saveznik gostiju - da bi tek posle toga Čukarički ponovo preuzeo posed i probao da dođe do šanse. Ponovo je Adetunđi mogao da gola, ali je njegov šut glavom zaustavio Bajić. Stihijske akcije gostiju su tek pred kraj meča dovele do pravih šansi, kada je šut rezerviste Cvetkovića ponovo ukrotio čuvar mreže Napretka, a onda i udarac Adžića iz slobodnog udarca.

Čukaričkom je uvek nedostajao završni pas, Čarapanima više koncentracije da u kontri reše meč, pa je na semaforu ostao rezultat iz prvog poluvremena. 

MOZZART BET SUPERLIGA - OSMO KOLO

NAPREDAK - ČUKARIČKI 1:0 (1:0)

/Zličić 38/

Kruševac

Stadion Mladost

Sudija: Novak Simović

Napredak: Bajić 7,5, Đeković 7, Marinković 6,5, Vukajlović 7, Jovanović S. 6, Krstić 6, Jović 6, Zličić 7,5, Jovanović Đ. 6 (od 66. Tomić 5,5), Stoiljković 6 (od 76. Nenadović -), Stanojlović 6,5 (od 89. Stevanović -).

Čukarički: Filipović 5,5, Vranješ 5 (od 72. Jovanović -) Subotić 5, Tošić 5,5, Nikčević 5,5 (od 84. Adžić -), Sisoko 5,5, Docić 6 (od 79. Cvetković -), Kovač 5 (od 46. Sing 5), Ivanović 5,5, Ndiaje 5,5 (od 46. Miladinović 6), Adetunđi 5,5.

Igrač utakmice: Lazar Zličić (Napredak) 7,5

MOZZART BET SUPERLIGA - OSMO KOLO (ZAOSTALA UTAKMICA)

Napredak - Čukarički 1:0 (1:0)

/Zličić 38/



tagovi

Napredak KruševacČukaričkiMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara