©Starsport
©Starsport

Lakše se diše u Užicu: Slobodi vraćeni bodovi

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 00:15

Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Srbije usvojila žalbu užičkog prvoligaša

Ponovo se lakše diše u Užicu. Sloboda neće ostati bez onoga što je na terenu osvojila. Uprkos propustu koji je napravio na gostovanju Radničkom sa Novog Beograda krajem marta, užičkom klubu vraćena su tri boda koja je zaradio minimalnom pobedom.

Kako su saopštili iz kluba sa stadiona Radomir Antić, žalbu koju je Sloboda uložila Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Srbije je usvojila, preinačivši odluku direktora takmičenja Mozzart Bet Prve lige Srbije, te je utakmica odigrana 29. marta na Novom Beogradu registrovana postignutim rezultatom - 0:1.

Izabrane vesti

"Kako je bilo i očekivano Komisija za žalbe FSS usvojila je žalbu našeg kluba na prvostepenu presudu čime su pošteno osvojeni bodovi na terenu vraćeni pobedniku susreta Radnički NB - Sloboda. Ova pravedna i ispravna odluka biće dodatni podsticaj našim igračima i navijačima da sutra u 16.00 svom snagom krenu na beogradski Grafičar", navodi se u saopštenju užičke Slobode.

Podsetimo, pomenuta utakmica je registrovana službenim rezultatom posle žalbe koju je uložio Radnički, jer je fudbaler gostujućeg tima Mihailo Jovanović igrao u dresu sa brojem različitim od onog koji je licenciran.

Kao što su i najavili, u Slobodi su uložili žalbu na prvostepenu odluku, a kako su njihovi argumenti bili validni, bodovi su im vraćeni, te će ostatak borbe za opstanak dočekati u boljem raspoloženju, ali i sa bolje pozicije.

Posle vraćenih bodova, Sloboda je preskočila Mladost GAT na 13. poziciji. Sada ih ima 32, jedan više od novosadskog prvoligaša. Pretposlednjeplasirani RFK Novi Sad ima 22, dok je pomenuti Radnički sa Novog Beograda zakucan za dno sa 19 bodova, s tim da mu je šest bodova oduzeto.




tagovi

Mozzart Bet Prva liga Srbijesloboda užice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara