©Starsport
©Starsport

Sloboda zapretila sudom u Lozani: Nećemo dozvoliti da nam oduzmu ono za šta smo se na terenu izborili

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 20:16

Užičani nezadovoljni posle oduzetih bodova protiv Radničkog

Uprkos pobedi (1:0) nad novobeogradskim Radničkim, pre dva kola, Sloboda je ostala praznih šaka usled nesvakidašnjeg propusta. Za tim iz Užica je svih 90 minuta na terenu proveo fudbaler sa brojem 26 na dresu, a nije ga bilo u protokolu, te su naknadno tri boda umesto na kontu gostiju završila kod domaćina kojem je pripala pobeda službenim rezultatom. Ovim povodom Sloboda se obratila javnosti saopštenjem.

Izabrane vesti

"Zasluženo smo pobedili utakmicu na zelenom terenu i zahtevamo od nadležnih organa da utakmicu registruju u skladu sa Pravilnikom o fudbalskim takmičenjima. Nesporna je činjenica da je došlo do tehničkog propusta i da je naš igrač koji je identifikovan pre početka utakmice od strane delegata i četvrtog sudije obukao dres sa drugim brojem. Pravilnik je jasan, takmičarski deo je nesporan, a svesni smo da postoji disciplinska odgovornost i istu prihvatamo.

Član 61. Pravilnika o fudbalskim takmičenjima je jasan i ne predviđa registraciju utakmice službenim rezultatom u slučaju koji se desio. Direktor takmičenja nas je kaznio i naveo da je igrao igrač koji nije bio u zapisniku. To je apsolutno netačno. Igrač koji je bio na terenu bio je i u zapisniku pod svojim imenom i prezimenom.

Verujemo u stručnost i posvećenost pravdi članova Komisije za žalbe, kojoj ćemo dokazati da je naš igrač Mihailo Jovanović, koji je upisan u zapisnik i bio na terenu na pomenutoj utakmici. Sve dokaze smo pripremili i biće poslati Komisiji za žalbe gde očekujemo odluku o vraćanju bodova Slobodi u najkraćem roku. Bilo kakav drugi ishod bi bio presedan i skandal i nećemo nikome dozvoliti da nam oduzme ono za šta smo se na terenu sportski izborili.

Nadamo se da nećemo imati potrebu da idemo na Sportski sud CAS u Lozani i da će Komisija za žalbe FSS doneti odluku u skladu sa Pravilnikom o fudbalskim takmičenjima", navedeno je u saopštenju Upravnog odbora Slobode.


tagovi

sloboda užice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara