(©fkzeljeznicar.ba/Damir Hajdarbašić/)
(©fkzeljeznicar.ba/Damir Hajdarbašić/)

Lakše se diše na Grbavici, ali Željo je i dalje ugrožen

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 10:06

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Dino Đurbuzović počeo pobedom na klupi tima iz Sarajeva koji danas (16.00) gostuje najprijatnijem iznenađenju sezone, GOŠK-u

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Još pet kola ostalo je do kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Posle odigranih utakmica sredinom nedelje, ovog vikenda će se igrati mečevi 29.kola. Već danas dosta stvari bi moglo biti jasnije u borbi za opstanak, a u centru pažnje biće duel u Gabeli

Izabrane vesti

Iako je u jednom trenutku delovalo da je GOŠK najozbiljniji kandidat za ispadanje, uspeli su Gabeljani podizanjem forme odaljiti se od opasne zone, te sada sami odlučuju o svojoj sudbini. Trenutno su na petom mestu sa pet bodova više od pozicije koja vodi u niži rang.

16.00: (2,20) GOŠK Gabela (3,25) Željezničar (3,15)

U poslednje četiri utakmice upisali su dve pobede i dva remija, mada se ne mogu pohvaliti domaćim utakmicama. Posle dužeg vremena upisali su domaći trijumf u prošlom kolu i to nad Tuzla Sitijem 1:0. GOŠK ima dva boda više od Želje i iz tog razloga ovaj meč dobija još više na važnosti. Ukoliko trijumfuju, domaći će praktično jednom nogom obezbediti opstanak u ligi.

"Sigurno je to izuzetno važna utakmica. Ostalo je još pet kola do kraja i svaki bod je bitan. Mi smo u povoljnijoj situaciji što se tiče bodova u odnosu na Željezničar, ali još uvek nismo osigurali opstanak. Ova utakmica će biti jako interesantna, a nadam se i kvalitetna. Posle turbulentnog početka, kada sam došao i kada smo vezali nekoliko poraza, uhvatili smo pravu formu u pravom trenutku, kada je bilo najvažnije za naš klub. U poslednje četiri utakmice nismo osjetili poraz. Igrali smo protiv direktnih konkurenata, od toga smo tri utakmice igrali na gostovanju, što je vrlo bitno. Sada dolazi Željezničar i nadamo se da ćemo taj niz nastaviti i što prie osigurati opstanak u društvu najboljih”, naveo je trener Goška Admir Adžem.

Posle loših rezultata i situacije u koju su se doveli, pre prošlog kola ekipu Želje preuzeo je Dino Đurbuzović, čovek za kog mnogi kažu da je vojnik kluba. Da je to bio dobar potez pokazalo se u utakmici protiv Širokog Brijega koju je Željo rešio u svoju korist. Bar na kratko iščupao se iz opasne zone, ali za opstanak treba mnogo više.

Današnja utakmica za njih je od velike važnosti budući da se igra protiv direktnog konkurenta. Ukoliko se ostvari pozitivan rezultat, opstanak je izvestan.

"Sigurno da je atmosfera bolja, bolja su i očekivanja. Srećni smo što smo pobedili Široki, očekivali smo tešku utakmicu, prošli smo je, nismo bili ekstra na terenu, ali došli smo do tri značajna boda. Ovo je jedan korak napred, nadamo se da ćemo i u ostalim utakmicama praviti iskorak više. Idemo GOŠK-u koji je dobra ekipa, nemaju poraza u četiri utakmice, ekipa koja zna da igra, ima trenera koji zna šta hoće, ali uz dužno poštovanje svih, mi gledamo samo sebe da se izvučemo iz ove situacije i da nastavimo sa boljim rezultatima", kazao je Đurbuzović.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 29. KOLO

Subota

13.30: Sloga Doboj Zvijezda

16.00: (2,20) GOŠK Gabela (3,25) Željezničar (3,15)

Nedelja

13.00: Široki Brijeg Borac Banjaluka

17.00: Posušje – Zrinjski

20.45: Sarajevo – Velež

Ponedeljak

16.30: Tuzla Siti – Igman

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bosna i HercegovinaPremijer liga BiHBiH 1ŽeljezničarFK Željezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara