Fudbleri Porta (©Reuters)
Fudbleri Porta (©Reuters)

Lak posao čeka Porto i Benfiku

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.01.21. | 14:19

Takav se utisak stiče posmatrajući tabelu Primeire pred večerašnje duele u 13. kolu

Lak posao čeka Porto i Benfiku. Takav utisak se stiče posmatrajući učinak njihovih rivala u okviru 13. kola Primeire, ali umeli su Zmajevi i Orlovi da često kiksnu ove sezone. Otuda i, iznenađujuće, gledaju u leđa vodećem Sportingu, koji je proklizavanja sveo na minimum. Porto večeras gostuje Famalikau, koji je bleda senka u odnosu na prošlogodišnja izdanja, dok Benfika doćekuje Tondelu.

Sastav sa Dragaa želeo bi da produži seriju pobeda u šampionatu i stigne do sedmog vezanog trijumfa. Nizom dobrih rezultata Porto se vratio u trku za odbranu krune osvojene minule sezone, i kompenzovao nešto neubedljiviji start takmičenja. Sporting je na dodirnoj razdaljini, a nastave li puleni Serža Konseisaa u istom tonu nema dileme da će biti zadovoljstvo pratiti Primeiru tamo u maju mesecu.

Izabrane vesti

Bilo je kombinacija rutinskih pobeda i onih teško izvojevanih sa ekipama sa kojima bi trebalo da se s lakoćom izađe na kraj, ali Konseisao može da bude zadovoljan što se bodovi redovno beleže. Ohrabrujuće za njega činjenica da je Porto slavio na osam proteklih duela u svim takmičenjima i pritom je konstantno postizao makar dva gola.

Iz perspektive Famalikaa, poslednjih nekoliko meseci bilo je veliko razočaranje pošto je protekle sezone za dlaku propustio kvalifikacije za Ligu Evrope. Trener Žoao Pedro Souza nadao se još jednom naletu za prvih šest, ali nedavni poraz u sudaru sa Tondelom ostavio je Famu da sedi samo bod iznad zone ispadanja. Iako je angažovanje defanzivca Vulverhemptona Rubena Vinagrea pravovremeno pojačanje, neophodan je kolektivni napor da bi se klub vratio u trku za evropske pozicije.

Na terenu bi moglo da se desi da bude trojice srpskih igrača, mada je izvesnije da će sam jedan startovati. To je štoper Srđan Babić, koji je nezamenjiv u redovima Fame, dok vezista Andrija Luković šansu uglavnom dobija sa klupe, kao i Marko Grujić u redovima Porta.

Benfika će večeras da ugosti Tondelu, u pokušavaju da održi korak sa Sportingom iz Lisabona i Portom u trci za titulu u Primeiri. Gosti stižu na Da Luž posle pobede nad Famalikaom 1:0, što je rezultiralo da se popnu na 13. mesto na tabeli.

Budući da Sporting iz Lisabona na prvom mestu ne pokazuje znakove posrtanja, šef Benfike Žorž Žezus zna da njegova strana ne može sebi da priušti mnogo klizanja ako želi da se vrati u ravnopravnu trku. Almeida, Fereira, Žardel, Ramos i Seferović su van stroja, dok je Gabrijel neizvestan.

Oba susreta možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete regitrovani, a registracija je besplatna.

PRIMEIRA - 13. KOLO

Četvrtak

Braga - Maritimo 2:1 (1:0)

/Medeiros 34, Orta 68 – Milson 77/

Petak

19.00: (6,25) Nasional (4,00) Sporting (1,55)

20.00: (1,20) Benfika (8,00) Tondela (14,0)

20.00: (2,20) Rio Ave (3,05) Portimonense (3,70)

22.00: (7,75) Famalikao (4,50) Porto (1,43)

Subota

18.00: (3,50) Moreirense (3,00) Gimaraiš (2,30)

21.30: (2,50) Boavista (3,10) Santa Klara (3,00)

Nedelja

16.00: (2,70) Farense (2,95) Žil Visente (2,90)

21.00: (2,95) Belenenseš (3,00) Fereira (2,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Portugal 1BenfikaPortoPrimeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara