©Reuters
©Reuters

Lacio želi da spoji Samardžića i Grinvuda za pakleni vezni red

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.06.24. | 22:33

Rimljani u trci za srpskog reprezentativca i Engleza koji je u Hetafeu oživeo karijeru

Lacio je veoma specifična sredina. Prvenstveno zbog kontroverznog predsednika Klaudija Lotita sa kojim je veoma teško sarađivati, a onda i zbog nerealnih očekivanja samih navijača, kojima ni časno ispadanje minule sezone u osmini finala Lige šampiona od minhenskog Bajerna i obezbeđeno igranje Lige Evrope za narednu sezonu nije dovoljno. U takvom ambijentu punom nade i naboja bi mogao da se nađe i jedan srpski reprezentativac, ali i igrač koji se vratio na najsvetliju fudbalsku poziciju.

Plavi deo Rima mogli bi ovog leta da obraduju potpisi Lazara Samardžića i Mejsona Grinvuda, dvojice vazista koji su tokom prethodnih meseci privukli pažnju šire fudbalske javnosti.

Izabrane vesti

Lazar Samardžić bi mogao Udine da zameni Rimom. Zainteresovanost koju pokazuje Lacio je i više nego logična, pošto im je preko potrebna nova "desetka", posle odlaska Luisa Alberta u Saudijsku Arabiju. Srpski reprezentativac nameće se kao potencijalna zamena za čoveka koji je za osam sezona provedenih na Olimpiku upisao 307 nastupa uz učinak od 52 gola i 75 asistencija. Lucidnost koju poseduje momak rođen u Berlinu i sposobnost za pronalaženje saigrača u završnoj trećini terena, je nešto najbliže onom što je Lacio imao pod dirigentskom palicom igrača kakav je bio 31-godišnji Španac.

Glavni čovek Udinezea Đampaolo Poco procenio je vrednost reprezentativca Srbije na oko 20.000.000 evra i ne namerava da spušta cenu za jednog od najboljih igrača tima. Sa druge strane, Lacio je željan da u operaciju uključi hrvatskog igrača Toma Bašića i italijana Matea Kanćelijerija kako bi samanjo iznos koji je neophodno da plati klubu iz Udina, nova runda pregovora obavljena je u ponedeljak.

Preporođeni, ali još uvek oklevetani Mejson Grinvud je takođe na radaru Bjankoćelesta i vide ga kao zamenu za Felipea Andersona koji je prethodne tri sezone nosio dres Rimljana. Poznati sportski novinar Đanluka di Marcio piše da Junajted traži 30.000.000 evra, dok sa Olimpika ne odustaju od ponude koja iznosi 20.000.000 evropskih nopvčanica i 50 odsto od naredne prodaje, iako je prvobitno ista odbijena. Nekadašnji biser Crvenih djavola je sezonu iza nas okončao sa učinkom od 10 golova i 6 asistencija u dresu Hetafea gde se vratio na veliku pozornicu kao pozajmljeni igrač Mančester Junajteda. Prinudna pauza usled optužbi za silovanje uticala je da Grinvudov put ne protekne zacrtanom trajektorijom, ali se Englez vratio na željeni kolosek i sa razlogom je na listi želja brojnih klubova poput Juventusa i Borusije Dortmund.

Ono što je sigurno jeste da Samardžića očekuje burno leto u kome će uživati opcije raznih klubova, pogotovo sa Apeninskog poluostrva. Podsetimo da su za usluge srpskog reprezentativca u prethodnom periodu pored Lacija zainteresovani i velikani italijanskog fudbala, kao što su Inter, Milan i Juventus. Ukoliko Lacio i Udineze nađu zajednički jezik Samardžić ćebiti novi u nizu Srba koji su obukli dres Lacija, ali je trenutno ipak, primarni fokus na sutrašnjoj utakmici protiv Danske u kojoj se 22-godišnji igrač očekuje u prvoj postavi.



tagovi

LacioUdinezeLazar SamardžićMejson GrinvudSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara