Miloš Degenek (MN Press)
Miloš Degenek (MN Press)

Kuva na Ubu: Nemanja Matić hoće Degeneka!

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 12:11

Jedinstvo ambiciozno ulazi u debitantsku sezonu u Mozzart Bet Superligi Srbije

Kod Nemanje Matića ima jakih reči, ali ih i prate jaka dela. Preuzeo je rukovođenje Jedinstvom iz Uba kada su bili četvrta liga i doveo ih je do istorijskog plasmana u Mozzart Bet Superligu Srbije.

Iako su debitant u najjačem rangu srpskog fudbala, opstanak nisu postavili kao prioritet u narednoj sezoni. Nemanja Matić je jasno i glasio poručio da Jedinstvo želi u plej-of i da bi sve ispod šestog mesta bilo neuspeh. I spreman je da obezbedi uslove za tako nešto. Kako Mozzart Sport saznaje, Jedinstvo ima želju da dovede Zvezdinog defanzivca Miloša Degeneka i kontakti su već uspostavljeni.

Izabrane vesti

Nema potrebe trošiti reči koliko bi reprezentativac Australije značio u poslednjoj liniji za novajliju u ligi. Prethodne polusezone je u štoperskom tandemu zablistao 18-godišnji Miodrag Pivaš kojeg je Matić čak uporedio sa Nemanjom Vidićem i Banetom Ivanovićem po potencijalu na početku karijere. Najčešće su uz njega igrali iskusni Mirko Andrić i mladi Aleksa Paić, a Jedinstvo sada želi da im se priključi Degenek. Osim što bi odmah doneo veliki kvalitet, bio bi značajan i u ulozi Pivaševog mentora.

Degenek se prošlog leta vratio u Crvenu zvezdu iz američkog Kolumbusa i započeo treći mandat na Marakani ali se nije naigrao. Barak Bahar ga je koristio na početku da bi se potom preselio na klupu. Imao je probleme sa povredom i zimus je otišao na operaciju pete zbog koje je propustio ostatak sezone i nije upisao ni minut kod Vladana Milojevića.

Ugovor sa Crvenom zvezdom ga veže do sledećeg leta, ali čini se da nije u prvom planu. Uroš Spajić i novajlija Nemanja Stojić su projektovani kao startni štoperi u novoj sezoni, tu je i Naser Điga, a očekuje se dolazak još jednog centralnog beka. Ako na Marakani preseku da ne računaju na Degeneka, šanse Jedinstva da ga dovede se povećavaju. Sve će da zavisi od volje igrača...

Degenek nije jedino zvučno ime na spisku želja Nemanje Matića. Pominje se povratak njegovog brata Uroša iz Saudijske Arabije, a poziv je upućen i rođenom Ubljaninu Radosavu Petroviću koji je ugovorom vezan za kiparski APOEL. Jedinstvo je danas potvrdilo i da je dovelo 18-godišnjeg argentinskog napadača Tomasa Peresa iz Rasinga.

Biće ovo vruće leto na Ubu.


tagovi

Miloš DegenekNemanja MatićJedinstvo Ub

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara