Kuman sa saradnicima (©Reuters)
Kuman sa saradnicima (©Reuters)

Kuman svestan situacije: Budimo realni, neće Barselona osvojiti mnogo toga

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 15:11

Holanđanin kaže da je u toku smena generacija na Kamp Nou

Nisu navikli u Barseloni na "sušni period", ali Ronald Kuman upozorava da bi i ova godina mogla da prođe bez trofeja.

Poslednji je osvojen 2019, u Primeri, međutim, trener Katalonaca ističe da treba biti objektivan i da, iako ekipa i dalje igra na tri fronta, možda ponovo izostanu pehari.

Izabrane vesti

Petostruki evropski šampion trenutno je uzdrman velikim finansijskim problemima i predstoje mu predsednički izbori, a sve se to odrazilo i na igrače. Lionel Mesi je pred odlaskom, jer mu na leto ističe ugovor i njegova ravnodušnost sigurno ima uticaj na rezultate i trenutnih čak 10 bodova zaostatka za vodećim Atletiko Madridom u španskom prvenstvu.

Kuman, ipak, smatra da je glavni uzrok smena generacija.

"Nekoliko puta sam pričao da je ovo sezona u kojoj menjamo neke stvari, u kojoj se okrećemo mladim igračima. Barselona trenutno nije u situaciji da osvoji mnogo toga. Moramo biti realni i svesni kompletne situacije. Ne zavisi sve samo od jednog igrača. Moramo uvek biti spremni za borbu, ali i realni", izjavio je Holanđanin na konferenciji za medije pred duel sa Atletik Bilbaom.


Upravo su Baski tim koji je nedavno sprečio Katalonce da dođu do trofeja Superkupa Španije. S novim trenerom Marselinjom Bilbao je bio dominantan u prekidima i pobedio 3:2 golom u produžecima.

"Atletik je kvalitetna ekipa. Imali su prednostu faulovima, kornerima... Uloga sudije je važna kada je reč o takvim situacijama, jer je u prošloj utakmici bilo grešaka. Mi, svakako, ne smemo da dozvolimo sebi da pravimo nepotrebne faulove".

Pominje se da bi Barselonu ove zime mogao da pojača Erik Garsija iz Mančester sitija, štoper koji je i ponikao u čuvenoj "La Masiji", ali Kuman nije dao konkretan odgovor po tom pitanju.

"Uvek je važno da imate igrače koji mogu da unaprede kvalitet tima. Ako ne u januaru, onda za sledeću sezonu. Ne obraćam pažnju previše na priče o transferima, jer to nije moj posao. Razgovao sam sa Pepom Gvardiolom kada mu je bio rođendan (18. januar, op,aut), ali ne i o Garsiji pošto to nije moj posao", istakao je Kuman.

Pored Primere i Kupa kralja, Barselona je aktuelna i u Ligi šampiona. U osmini finala sastaće se sa Pari Sen Žermenom.

"Pokušaćemo da ih eliminišemo. Ambicije Barselone su da osvaja trofeje, ali moramo biti realni", zaključio je trener Katalonaca.




tagovi

Ronald KumanLionel MesiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara