Kuman odgovorio Grizmanu: Ne mogu desetorica igrača da igraju desetku

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.10.20. | 16:59

„Razgovarali smo o njegovom položaju i učinku kao igrača. Rekao sam mu da tražim najbolje za tim i mislim da je njegova prava pozicija na desnoj strani sa slobodom u igri, jer on ne igra klasično krilo“, rekao je Holanđanin

Antoan Grizman je podigao buru u Barseloni nakon izjava posle utakmice utakmice sa Hrvatskom na Maksimiru, gde je bio strelac jednog gola i jedan od najboljih aktera meča.

Grizman je svoje igre kod Didijea Dešana opisao rečenicom da trener dobro zna koje mu mesto najviše odgovora i da tu uživa njegovo poverenje i poverenje saigrača. Tačnije, u Francuskoj mu daleko više odgovara na da igra u sredini iza najisturenijeg igrača, nego kao u Barseloni gde dejstvuje po strani.

Izabrane vesti

"Svako ima pravo da kaže šta želi. Znamo da se takve stvari mogu dogoditi. Razgovarao sam sa Antoanom juče popodne, ali ne o onome što je rekao. Razgovarali smo o njegovom položaju i učinku kao igrača. Rekao sam mu da tražim najbolje za tim i mislim da je njegova prava pozicija na desnoj strani sa slobodom u igri, jer on ne igra krilo. On igra mnogo više unutra i može da igra pozicije "deset" i "devet". Na kraju ja odlučujem šta je najbolje za tim, a onda svaki igrač mora da izvuče maksimum iz toga", rekao je Kuman.

Iskusni strateg nema nameru da ulazi u bilo kakvu raspravu sa igračem, već mu daje jasane smernice.

"Radi najbolje što možeš. Trudi se, budi disciplinovan i srećan zbog svojih ofanzivnih kvaliteta. Bilo je četiri ili pet utakmica iz kojih je morao da izvuče više, ali o njegovoj poziciji treba još mnogo da se razgovara. Kada sam bio trener, u Holandiji i Francuskoj, igrao je sa desne strane. Opet, nema potrebe da razgovaramo o toj temi".

"MESI JE UMORNIJI KADA NE IGRA"

Kuman je izbegao pitanja oko toga da li će javno pomenuti i Mesijeve promašaje proti Sevilje, ali je potom jasno napomenuo da se Grizman mora prilagoditi formaciji 4-2-3-1 koju forsira.

"Ne morate toliko da razgovarate o pojedinim igračima. Nijeda igrač se ne može porediti sa drugim. Za mene tu ne postiji tema, to može biti mnogo više za vas. Nemam problem sa Antoanom. Moj posao je da izvučem maksimum iz svakoga. Možemo da igramo na različite načine, igrače postavljam na njihove pozicije. Grizman može da igra na strani, levonog je i može da odgovori na tom mestu. Na kraju ne možemo da igramo sa 10 igrača na poziciji deset".

Holanđanin smatra da igračima kao što je Lionel Mesi daleko više odgovara da budu na terenu nego da prave pauze. Tako da nema nikakve dileme da će biti u timu protiv Hetafea.

"Mislim da može da igra sledeća četiri meča. Uvek zavisi od igrača. Sa Leom, kao i sa svim ostalim igračima, pričam o tome da li su umorni kada sastavljam tim. Leo već dugi niz godina igra u zgusnutom rasporedu. On je igrač koji je umorniji ako ne igra. Pobednik je koji želi da igra. Ako postoji povreda onda je to nešto drugo", dodao je Kuman.


tagovi

Ronald Kuman

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara