Kejlor Navas (Rojters)
Kejlor Navas (Rojters)

Barsine muke sa golmanima: Flik neće rezervnu opciju, ali ima zanimljivih imena

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.09.24. | 11:05

Pominju se Navas, Karijus, Masip..

Razbila je Barselona Viljareal u paramparčad i to na gostovanju (5:1). Bila je to još jedna briljantna predstava izabranika Hansija Flika, koji su ostvarili šestu pobedu u prvenstvu iz isto toliko utakmica. Reklo bi se, početak iz snova, ali su lepa igra i efikasna partija na stadionu Keramika ostali u senci povrede Mark Andre ter Štegena. Nemački golman je u finišu prvog poluvremena pao na desnu nogu i tom prilikom su mu pukli ligamenti kolena.

Sezona je za njega završena, očekuje ga pauza od osam meseci, prelazni rok je prošao i ponos Katalonije nije u stanju da dovede novog čuvara mreže iz drugog kluba. Rezervni golman Injaki Penja stajao je na golu u drugom poluvremenu meča protiv Viljareala, ali teško je biti startna jedinica kod Flika u nastavku sezone, iako mu je u prethodnoj, kad je Ter Štegen takođe bio odustan usled povrede, Ćavi davao šansu i branio je solidno.

Izabrane vesti

U takvim okolnostima, jedino rešenje za Barselonu su igrači koji trenutno nemaju ugovor, a tu izbor nije baš veliki. Mundo deportivo izbacio je listu od deset slobodnih golmana koji bi mogli da budu zamene za Nemca, barem privremene. U prvi plan izbija Kejlor Navas, jer je najatraktivniji, pošto je bivši čuvar mreže Reala i Pari Sen Žermena je poslednji angažman imao u Notingem Forestu. Godine svakako predstavljaju problem, ima ih 37, ali nesporno je da se radi o fenomenalnom golmanu i što je vrlo bitno, ima šampionski pedigre. Tri puta je osvajao Ligu šampiona sa Realom i ima još pregršt trofeja u karijeri.

Kao jedno od rešenja figurira i Đordi Masip. Barselonino dete, večita rezerva u voljenom klubu, sve do odlaska u Valjadolid gde je branio punih sedam godina i skupio 227 utakmica za tim sa stadiona "Hose Sorilja". I on je u godinama, ali ako bi stigao poziv iz Katalonije, teško da bi mogao da odgovori odrično.

Tu su i neke bizarne ideje poput dovođenja Lorisa Karijusa. Ter Štegenov sunarodnik je u strmoglavom padu još od finala Lige šampiona 2018. godine i gola koji mu je dao Geret Bejl. Od tada do danas, ide od nemila do nedraga. Prethodne sezone bio je u Njukaslu i branio samo jednu utakmicu. Poslednji period u kom je bio produktivan je onaj u Bešiktašu, međutim, pre pet godina.

Na listi se nekim čudom našao i Kostas Lampru. Kad se uzme u obzir karijera, bio bi jedan od slabijih izbora. Kiparski veteran je bio rezerva u Ajaksu i Fajenordu, dok je minutažu imao u klubovima poput RKC-a, Cvolea i Viljema. Pominju se još imena Edgara Badije, Jirija Pavlenke, Tomaša Vaclika, Etrita Beriše, Tomaša Koubeka i Aleksandrea Letelijea.

Imaće o čemu da razmišljaju Hansi Flik i sportski direktor Deko u narednom periodu. Teškoi je zameniti Ter Štegena, ali ne bi bilo iznenađenje ako bivši trener Bajerna posegne za nekim anonimnim rešenjem iz La Masije. Ionako je od dolaska krenuo da promoviše talente iz akademije na drugim pozicijama, kao što su Serđi Dominges, Đerar Martin, Ektor Fort, Mark Kasado...


 


tagovi

Mark-Andre Ter ŠtegenHansi FlikBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara