Dušan Vlahović (©AFP)
Dušan Vlahović (©AFP)

KREĆEMO: Zvanična ponuda za Vlahovića 60.000.000 evra, Fjorentini 48 sati da odgovori

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.08.21. | 03:52

Sportski sektor prvaka Španije napravio verovatno odlučujući korak ka kupovini srpskog centarfora

Atletiko Madrid se uopšte ne šali, Atletiko Madrid želi Dušana Vlahovića najkasnije do kraja vikenda!

Ponoćnu transfer priču lansirao je verovatno najbolje obavešteni italijanski novinar Đanluka di Marcio informacijom da je Atletiko poslao zvaničnu ponudu na adresu Fjorentine tešku 60.000.000 evra sa sve bonusima! Pisalo se samo nekoliko sati ranije da je prvak Španije spreman da izdvoji 50.000.000 evra, ali u kasne sate Di Marcio je objavio da je suma znatno veća, kada se uključe i svi dodaci, što je jako blizu sumi od 70.000.000 evra, koliko Ljubičasti traže za supertalentovanog napadača.

Izabrane vesti

Teško da će Rohiblankosi ići preko te granice, ali kako pomenuti izvor navodi, u slučaju da u Fjorentini počnu da vrdaju, spremni su da uz novac ponude i ugovor mladog argentinskog defanzivca Neuena Pereza (21).

Atletikova ponuda predstavljena je čelnicima Viole malo pre ponoći, a navodi se da je vlasnik kluba Roko Komiso dobio uslov da odgovor da li prihvata Vlahovićevu prodaju mora da dostavi najkasnije za 48 sati iliti do kraja vikenda.

Podsetimo, Fjorentina je takođe krenula u poslednji juriš s namerom da zadrži Vlahovića. Na stolu je ugovor vredan 4.000.000 evra godišnje što će ga učiniti najplaćenijim igračem u klubu, ali uz uslov da pristane da se ubaci i otkupna klauzula od 70.000.000 evra. Koja je, ne treba zaboraviti, poslednjih meseci bila razlog zašto se pregovori o potpisivanju nove saradnje toliko razvlači...

Sada su na stadionu Artemio Franki stavljeni na slatke muke. S jedne strane klub bi mogao da ostane bez najtalentovanijeg pojedinca, strelca 21 pogotka na 37 ligaških utakmica prošle sezone. Opet, Fjorentina bi mogla da dobije ozbiljnu sumu novca, rekordnu s obzirom da već 20 godina na vrhu stoji Manuel Rui Košta za koga je Milan platio sumu ekvivalentnu današnjih 41.320.000 evra! Vlahović bi takođe postao treće najskuplje pojačanje u Atletikovoj istoriji i stao bi rame uz rame sa Dijegom Kostom, za koga je pre četiri leta plaćeno 60.000.000 evra. Ispred bi ostali samo Toma Lemar od 72.000.000 evra iz Monaka, te neprikosnoveni Žoao Feliks, koji je Benfiki plaćen 127.000.000 evropskih novčanica pre dve godine. Takođe, Vlahović bi postao i najskuplji srpski fudbaler svih vremena zajedno s Lukom Jovićem, koga je Real takođe platio 60.000.000 evra kada je dolazio iz Ajntrahta.

Fjorentina već ima dvojicu kandidata da popune Vlahovićevo mesto u slučaju odlaska. Prvi je Đanluka Skamaka koji se vratio u Sasuolo posle dobre sezone na pozajmici u Đenovi, te Mateus Kunja iz Herte. Zanimljivo, obojica su takođe na listi želja Rome i Atalante.

Nas svakako najviše zanima šta će biti s Dušanom Vlahovićem, jer bismo do kraja ponedeljka možda mogli da dobijemo još jedan bombastičan transfer srpskog fudbala i novu vedetu Primere, koja bi i te kako imala šta da nauči od veterana Luisa Suareza... No, ne treba da podsećamo da se danima spekuliše o interesovanju Totenhema za Vlahovića, plus da situaciju prati Inter, dok se čudu u poslednji čas nada Fjorentina.

Dani velikih odluka su pred Dušanom Vlahovićem...


tagovi

Dušan Vlahovićletnji prelazni rok 2021FjorentinaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara