Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kreće licitacija: Četiri kluba počela pregovore sa Ridigerom

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.01.22. | 18:26

Nemački štoper na ceni evropskih velikana

Nije evropskim velikanima bilo potrebno mnogo vremena da se aktiviraju na fudbalskoj pijaci. Drugi dan prelaznog roka i licitacija je krenula! U ovom konkretnom slučaju za Antonija Ridigera. Britanski Skaj ovog ponedeljka piše da su Real Madrid, Pari Sen Žermen, Bajern i Juventus otpočeli pregovore sa agentom pridruži baš njihovim redovima.

Ključnu ulogu igraće naravno – novac. Uostalom, iz tog razloga Ridiger još nije stavio paraf na novi ugovor sa Čelsijem. Nemac smatra da zaslužuje povišicu, i to ni manje ni više nego od 100 odsto. Trenutno zarađuje 105.000 evra, a želeo bi duplo više. Šampion Evrope mu je međutim ponudio povišicu od 50 odsto, odnosno nedeljnu platu od 165.000 evra, što je ujedno i poslednja ponuda koju je londonski klub navodno stavio pred Ridigera početkom decembra, a ovaj odbio bez razmišljanja.

Izabrane vesti

Prema ranijim informacijama, Ridigerov predstavnik Sar Senesi je još pre sredinom prošlog meseca putovao u Madrid kako bi pregovarao sa upravom madridskog tima koji je spreman da izađe u susret njegovim zahtevima. Nije isključena ni mogućnost da bi Nemac dobio i bonus za potpis s obzirom na to da bi stigao bez obeštećenja.

Real je pre godinu dana po istom principu krenuo po Davida Alabu i na kraju uspeo da ga dovede, ali mu je preko potreban još jedan štoper, jer je letos ostao bez dugogodišnjeg stuba Serhija Ramosa i Rafaela Varana. U problemu je i Bajern, nije još osiguran ostanak Niklasa Zilea (takođe mu ugovor ističe za šest meseci), pride nije ni proširio igrački kadar nakon odlazaka pomenutog Alabe i Žeroma Boatenga.

Priliku da još jednom pazari za džabe ne propušta ni Pari Sen Žermen, letos je održao čas upravo na tu temu, ali Ramos još od dolaska ima problema sa povredom, na Tila Kerera i Abdua Dijaloa ne računaju ozbiljno i pokušaće već u januaru da ih prodaju. Naposletku i Juventus, mora Maks Alegri da izvrši smenu generacije, Leonardo Bonuči i Đorđo Kjelini su daleko od zenita, a o prodaji Matijasa de Lihta se priča sve glasnije.

Ridigerove kvalitete izuzetno ceni i novi trener Mančester Junajteda Ralf Rangnik, ali klub sa Old Traforda za sada stoji po strani.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Antonio Rudiger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara