Bamidele (©MN Press)
Bamidele (©MN Press)

Kovalentna veza Vojvodine i Radničkog: Sudbinska nota sudara na Karađorđu

Vreme čitanja: 4min | sub. 28.09.24. | 13:30

Lale večeras protiv Radničkog (20.00) traže treći vezani trijumf

Lakše se diše u Novom Sadu. Vojvodina od dolaska Nemanje Krtolice na mesto prvog trenera ekipe ne zna za poraz. Novosađani su uspeli da osvoje sedam bodova u ovom periodu i tako se domognu gornjeg doma.

Međutim, ono pravo tek sledi, toga je svestan i Krtolica.

Izabrane vesti

„Znače nam ove dve pobede, došli smo do vazduha, ali još nismo izašli na površinu. Vojvodina je tim koji uvek mora da ide na pobedu, atmosfera u klubu i na terenu je odlična. Naravno da imamo pritisak, samo je pitanje kako ćemo da izađemo sa njim na kraj. Ja živim od utakmice do utakmice. I u ovom meču idemo na pobedu, kao i uvek“, rekao je iskusni stručnjak pred duel sa Nišlijama.

Koliko god današnji fudbalski radnici pokušavaju da ostave sujeverje po strani, nekad se sudbina tako poigra, da i najveći pragmatici pomisle – da ništa nije slučajno. Putevi Vojvodine i Radničkog, odnosno njihovih članova, su isuviše isprepletani, da bi se večerašnji okršaj posmatrao kao „samo još jedan meč”.

Prva poveznica i ona koja momentalno upada u oči jeste Nikola Drinčić,. Strateg Nišlija će prvi put kao glavni trener voditi jednu ekipu na „Karađorđu”. Naravno, opšte je poznato da je popularni Drina proveo poslednje sezone svoje igračke karijere baš u Novom Sadu. Svojim mentalitetom i pristupom, brzo je ušao u srca svih Vojvodinaša, na kraju krajeva nosio je i kapitensku traku oko ruke. Svakako da će povratak pred Vošinu publiku sa sobom nositi i poseban emotivan naboj, ali 40-godišnji stručnjak mora da ostavi sve to po strani, ukoliko će Radnički da prekine niz od pet uzastopnih poraza protiv Lala. Nišlije ne znaju za pobedu nad Vojvodinom od aprila 2022. godine, a na novi trijumf na „Karađorđu” čekaju više od pet i po godina.

Sa druge strane i novosadska ekipa će iz istih razloga istrčati na teren večeras sa dodatnim elanom. Oni će osim niza pobeda, probati da nastave i niz bez primljenog gola. Naime u poslednja tri susreta, mreža Dragana Rosića ostala je netaknuta. Zasluge naravno nosi 28-godišnji golman, koji je zaista u odličnoj formi u poslednje vreme. Ipak i odbrana Lala je učinila svoje. Povratak Seida Koraća u startnu postavu kao da je očvrsnuo zadnju liniju odbrane Novosađana. A, nakon poverenja koje je dobio od novog šefa stručnog štaba, reprezentativac Luksemburga je konačno počeo da liči na štopera koji je prošle sezone od strane navijača izabran za igrača sezone. Protiv IMT-a je malo falilo da se korpulentni štoper upiše i u listu strelaca, ali okvir gola ga je delio od trećeg pogotka u crveno-belom dresu.

Osim Drinčića, postoji još aktera večerašnjeg duela, koji su vezani za oba kluba. Tu je 18-godišnji Stefan Nikolić koji je ovog leta iz omladinaca Vojvodine otišao u Niš. Dok je sa druge strane, Jusuf Bamidele jedno od kapitalnih pojačanja Lala, stigao u Novi Sad upravo sa Čaira. Ali sudbinska nota večerašnjeg duela najviše veze ima sa povratnikom u srpski fudbal, koji će nakon šest godina u inostranstvu debitovati baš protiv kluba u kojem se afirmisao. Naravno reč je o Lazaru Ranđeloviću.

Najzvučnije letnje pojačanje Novosađana, konačno je spremno za svoj debi. Trebalo je da bivši igrač Olimpijakosa zaigra još u prošlom kolu u Loznici, ali još jedan dokaz da je sudbina umešala prste, jeste činjenica da je propustio taj meč zbog viroze. Sada će Ranđelović, kao u nekom holivudskom klasiku, imati priliku da se publici na „Karađorđu“ predstavi protiv „svog” Radničkog. Odigrao je momak iz Leskovca 41 meč za ekipu sa Čaira i zatim napravio transfer karijere. Nakon perioda u inostranstvu došlo je vreme za povratak u srpski fudbal, a nekadašnji as Nišlija će večeras imati priliku da započne novu epohu u svojoj karijeri. Ali i da se priseti one stare, koja ga je dovela do Olimpijakosa, Lige šampiona i na kraju krajeva statusa novosadske transfer bombe.

Piše: Konstantin Mlađenović

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

Crvena zvezda - Železničar Pančevo 2:1 (1:0)

/Drkušić 33, Ilić 70 - Eze 60/

Subota

17.00: (1,90) OFK Beograd (3,50) IMT (4,10)

18.00: (2,50) Čukarički (3,40) TSC Bačka Topola (2,80)

18.00: (2,95) Novi Pazar (3,40) Radnički Kragujevac (2,40)

20.00: (1,65) Vojvodina (3,70) Radnički Niš (5,60)

Nedelja

15.00: (1,85) Tekstilac (3,50) Napredak (4,40)

17.00: (3,30) Mladost Lučani (3,40) Partizan (2,20)

19.00: (3,05) Jedinstvo Ub (3,35) Spartak Subotica (2,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK VojvodinaRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara