Kovač: Znamo veličinu Crvene zvezde, kvalitet ovog tima ne treba potcenjivati

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.19. | 15:44

„Ne samo da sam ih gledao ove godine, već su me interesovali i prošle. Kod kuće su potpuno dugačija ekipa sa svojim navijačima“, rekao je trener

Trener minhenskog Bajerna Niko Kovač doboro je prostudirao igru Crvene zvezde, koju je kako kaže pratio i prošle godine.

Crveno-beli su prošle sezone impresionirali na svom terenu, dok na strani bili daleko opasniji protivnik timovima kao što su Napoli, Liverpul i Pari Sen Žermen.
"
Mi smo analizirali Crvenu zvezdu. Ne samo da sam ih gledao ove godine, već su me interesovali i prošle. Kod kuće su potpuno dugačija ekipa sa svojim navijačima. Ali, sutra ćemo igrati kod kuće. Na nama je da nametnemo svoju igru, kao što smo učinili u prvom poluvremenu derbija sa Lajpcigom. tako ćemo imati šansu za pobedu. Imaju dobre igrače, Mako Marin je ključni igrač, ali oni takođe mogu dobro da se brane. Moramo da postignemo pogodak što je brže moguće", rekao je Kovač.

Izabrane vesti

Nojerov recept za Zvezdu: Moramo da budemo brzi, tako možemo da ih uvedemo u probleme

Hrvat izuzetno ceni kvalitet ovog tima Vladana Milojevića.
"Oni imaju mnogo iskustva, ali imamo ga i mi. U svakoj utakmici morate da se trudite da dobro uđete u meč. Želimo da do izražaja dođu fudbalski kvaliteti našeg tima, koji se iz minuta u minut popravljaju. Ekipa se sve više uigrava, ali ne treba potcenjivati kvalitet Crvene zvezde".

Luka Jović je eksplodirao upravo kod Kovača u Ajntrahtu, ali hrvatski strateg kaže da se nije čuo sa njim povodom sutrašnjeg meča.
"Nisam razgovarao sa njim o Crvenoj zvezdi. Moramo da im oduzmemo loptu, tako će im biti mnogo teže da igraju sa nama".

U Minhenu znaju za veličinu kluba koji im sutra dolazi na noge.
"Naravno da svi znamo da je Crvena zvezda veliki klub, sa velikom tradicijom i mnogo osvojenih trofeja. Imali su veliku generaciju 1991. godine, u polufinalu su igrali protiv Bajerna. Čeka nas protivnik koji dobro zna šta želi i koga će nositi brojni navijači. Radujem se utakmici, vreme je da krenemo iznova".

Ambicije u Ligi šampiona su uvek najveće.
"
Nova godina, nova šansa. Prošle sezone nas je izbacio šampion. Prvo želimo da prođemo grupnu fazu takmičenja, a onda sam siguran da ćemo otići dalje nego prošle sezone", poručio je Kovač.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara