LE: Ajntraht bez problema do osmine finala, Kostić upisao još dve asistencije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.02.20. | 19:59

Srbin igra u strašnoj formi...

Ajntraht iz Frankfurta poslednji je učesnik osmine finala Lige Evrope! Prošlogodišnji polufinalista ovog takmičenja odbranio je velikih 4:1 iz prve utakmice, odigrao 2:2 u Salcburgu, pa ga od ponavljanja prošlogodišnjeg prošlogodišnjeg uspeha deli samo još jedna prepreka. Posle najboljeg austrijskog tima, Nemci sada treba da eliminišu najtrofejniji klub Švajcarske - Bazel. 

Srpski reprezentativac Filip Kostić postigao je četvrti gol pre osam dana u Frankfurtu i praktično dotukao Bikove u toj utakmici, a večeras ih je doslovno anestezirao u dva navrata, kada god i bi postigli pogodak i vraćali nadu domaćim navijačima da je čudo moguće. Egzekutor je zapravo u oba slučaja bio Andre Silva (30. i 83. minut), međutim teško da bi do toga došlo da Kostić - pogotovo u prvom slučaju - nije idealno uposlio napadača iz Portugala.

Izabrane vesti

Ozbiljne zasluge idu Srbinu i za drugi gol, pošto je oduzeo loptu pred svojim golom, povukao do centra, a onda uspolio Silvu koji će potom sve sam završiti i staviti tačku na ovaj susret.

Kostić je večeras broj asistencija u sezoni podigao na 14. Uz to ima 12 golova.   

Salcburg je dobro otvorio meč, poveo lepim pogotkom kapitena Andreasa Ulmera, ali posle toga nije iskoristio nekoliko ozbiljnih prilika i poluprilika da "aktivira" dramu. Prvi put kada su ozbiljno napali Nemci postigli gol i Salcburgovu misiju učinili gotovo nemogućom. Nadu je na tren vratio gol štopera Onguenea (71. minut) za 2:1, no domaćima je ponestalo snage za ubojitije napade...

Mijata Gaćinovića nije bilo ni na klupi. 

Podsećanja radi, ovaj susret trebalo je da bude pdigran sinoć, ali je odložen zbog veoma loših vremenskih uslova u Salcburgu. usled ovog pomeranja odložen je i meč Bundeslige koji je Ajntraht trebalo da odigra u nedelju u Bremenu.

 SVI PAROVI OSMINE FINALA 

Bašakšehir - Kopenhagen 
Olimpijakos - Vulverhempton 
Glazgov Rendžers - Bajer Leverkuzen
Volfzburg - Šahtjor
Inter - Hetafe
Sevilja - Roma 
Ajntraht - Bazel
LASK - Mančester Junajted

Klubovi koji su prvi napisani su domaćini u prvim mečevima. Prvi mečevi osmine finala se igraju 12. marta, a revanši sedam dana kasnije. 

Srbija će imati 14 fudbalera u osmini finala Lige Evrope: Nemanja Matić (Mančester Junajted), Aleksandar Kolarov (Roma), Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Danijel Aleksić (Bašakšehir), Đorđe Nikolić i Zdravko Kuzmanović (Bazel), Lazar Ranđelović (Olimpijakos), Filip Stanković (Inter), Mijat Gaćinović i Filip Kostić (Ajntraht Frankfurt). 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara