Lautaro Martinez u duelu između Rabioa i Bonučija (©Reuters)
Lautaro Martinez u duelu između Rabioa i Bonučija (©Reuters)

Konte i Pirlo bez kalkulacija, o Seriji A će misliti sutra

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.02.21. | 14:14

Inter bez suspendovanih Hakimija i Lukakua. Juventusu nedostaju samo Dibala i Remzi

Superiornost Juventusa u duelima sa Interom u Kupu Italije je mnogo manje izražena nego u Seriji A. Dva tima su, do sada, odigrala 31 utakmicu uz skor 14 pobeda Stare dame, 10 Nerazura i sedam remija.

Takođe, Inter je samo jednom u poslednjih 27 godina uspeo da ostvari dve vezane pobede nad Juveom u istoj sezoni, naravno u magičnoj u kojoj je osvojena “tripleta” sa Murinjom. Na ruku Nerazura ne ide ni tradicija: od promene formata Kupa Italije, Inter nijednom nije stigao do Olimpika u Rimu iako je tri puta igrao polufinala.

Izabrane vesti

Međutim, kao što je Dijego Milito podsetio u današnjem intervju za Gazetu, poslednji trijumfalni ciklus Intera je počeo i završio se osvajanjem Kupa Italije: od 2005. godine sa Robertom Mančinijem do 2011. sa Leonardom, ujedno i poslednjim osvojenim trofejom Intera.

Andrea Pirlo je već osvojio svoj prvi trofej sa Juventusom, dok je Antonio Konte i dalje u potrazi za premijernim peharom na klupi Intera. Kup Italije jeste najmanje prestižno takmičenje u sezoni, ali je i najjednostavnije za osvajanje: Interu, Juveu, ali i Napoliju i Atalanti je dovoljno da odigraju tri dobre utakmice u ovom takmičenju i zadatak je ispunjen. U prvenstvu i evropskim takmičenjima put je prepun prepreka, zamki i trnja do konačnog trijumfa.

Antonio Konte i Andrea Pirlo neće, suprotno očekivanjima, pribeći velikim rotacijama u svojim timovima i pored toga što ih očekuje zahtevan kalendar u februaru, pogotovo Juventus. U redovima Nerazura će biti zamenjeni samo igrači koji ne mogu da igraju zbog kartona, Hakimi i Lukaku, dok će Pirlo poštedeti, najverovatnije, samo Kjelinija za meč sa Romom u subotu veče.

Istini za volju, Pirlo nije skroz otvorio karte oko sistematizacije desnog boka: neće se znati do kraja da li će igrati Kvadrado i Kjeza ili će Stara dama imati oprezniju varijantu, Demiral ili Danilo sa Kvadradom kao spoljnim desnim u veznom redu. U Interovoj ekipi jedino iznenađenje u startnoj postavi bi mogao da bude naš Aleksandar Kolarov na poziciji Bastonija.

Osim suspendovanog Lukakua i Hakimija u milanskom timu neće biti samo D’Ambrozija. Među rezervnim igračima Intera ćemo prvi put posle dužeg vremena videti Vesina. Urugvajac se konačno oporavio od teške povrede i biće veliko pojačanje za srednji red Nerazura. Na klupi, ili bolje reći pored aut-linije, ponovo će “urlati” Antonio Konte, pošto se suspenzija od dve utakmice odnosi samo na Seriju A.

Ključevi režije igre Intera će biti ponovo povereni Marcelu Brozoviću. S Hrvatom se u vezni red vraća i Vidal, dok će Eriksen čekati svoju šansu na klupi, a nije isključeno ni da Konte uvede štafetu između Epik Broza i Danca i da u Firenci od prvog minuta vidimo Eriksena. Večerašnji duel je velika prilka za Aleksisa Sančeza koji bi, barem tako tvrde u Milanu, završio u Romi da je Inter mogao sebi da priušti da plati razliku u plati Edina Džeka.

U Juveovom taboru nedostajaće samo Dibala i Remzi, dok će Morata, po Pirlovom izboru ostati na klupi, a Kuluševski će ponovo igrati pored Kristijana Ronalda koji nije postigao gol na poslednje tri utakmice. U Torinu se uzdaju u veznu liniju Artur, Bentankur i Mekeni. Upravo posle poraza od Intera u prvenstvu, Pirlo je prelomio i odlučio se za pomenutu trojku, koju po potrebi oštri sa brzinom Kjeze ili Kvadrada. Među startere se vraća i Juveov “hajlander” Điđi Bufon sa 43 leta napunjena i namerom da sruši rekord Marka Balote koji je stajao između stativa u Seriji A sve do 44 godine.

Podsetimo u Interu će biti mnogo više startera koji će morati da igraju sa podignutom ručnom zbog kartona Brozović, Sančez, Škrinjar, Vidal i Eriksen, dok to u Juventusu važi za Kjezu, Bentankura, Rabioa i Bernardeskija.

INTER 3-5-2: Handanović - Škrinjar, De Fraj, Batoni - Darmjan, Barela, Brozović, Vidal, Jang - Sančez, Lautaro Martinez

JUVENTUS 4-4-2: Bufon - Danilo (Demiral), De Liht, Bonuči, Aleks Sandro - Kvadrado, Mekeni, Bentankur, Artur - Kuluševski, Ronaldo

KUP ITALIJE – POLUFINALE (DVE UTAKMICE)

Utorak

20.45: (2,65) Inter (3,25) Juventus (2,70)

Sreda

20.45: (2,55) Napoli (3,35) Atalanta (2,75)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup ItalijeJuventusInter

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara