Ivan Šaponjić (©Reuters)
Ivan Šaponjić (©Reuters)

Konobari, mesari, moleri, zidari, baštovani, Šaponjić, Pikeova Andora i Jutjuber

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.12.20. | 10:08

Danas su na programu mečevi početne faze Kupa kralja, a u njoj gomila amatera i klubova iz profesionalnih španskih rangova

Početna faza Kupa kralja. Period kada konobari, mesari, moleri, zidari, baštovani i ostali običan svet ima priliku da se odmeri sa profesionalcima. Igračima koji od fudbala žive, i to prilično dobro, a koji ga ne doživljavaju kao zabavu i hobi, već kao posao. Koji za nedelju dana zarade onoliko koliko i prosečan pošten čovek za desetine godina. I baš to je stavka na koju "igraju" prvopomenuti autsajderi, u želji da naprave senzaciju i postanu heroji u lokalnoj zajednici. Nešto poput trećeligaša Portugaletea koji je juče izbacio drugoligaša Ponferadinu, mada nije to taj kalibar...

KOMPLETNA PONUDA KUPA KRALJA

Izabrane vesti

Eliminisati člana Primere, pa još onog koji je u vrhu i standardan učesnik Lige šampiona, e tome se danas nadaju u redovima Kardasara, kluba koji čak nema ni stranicu na Vikipediji i takmiči se u četvrtoj ligi. Sant Ljorenc des Kardasar, na Majorci, poznatiji je po poplavi koja je pre dve godine nanela katastrofu, usmrtila 13 osoba i više od 200 ljudi ostavila bez krova nad glavom.

Čak je i fudbalski klub pretrpeo veliku štetu. Teren je bio "odnet". E, tamo gostuje Atletiko Madrid, u okviru borbe za plasman u šesnaestinu finala španskog kupa (19.00), i silno su mu se domaći obradovali prilikom žreba.

I nije Kardasar jedini "neznanac" u rasporedu. Ima još onih koje očekuje igra njihovog života. Četvrtoligaš Terasa dočekuje Valensiju, dok će Viljareal gostovati Lehoni, trećeligašu. U ovim duelima ekipe iz Primere će na test staviti drugopozivce, ili čak trećepozivce, jer im je sastav iscrpljen kalendarom koji nije ponudio nikakav predah.

To praktično znači da bi srpski napadač Ivan Šaponjić mogao da dobije minute i priliku da postigne prvi pogodak u zvaničnim mečevima za Atletiko, a istina nije imao baš mnogo prilike za tako nešto. Samo u tri utakmice učestvovao je zlatni Orlić sa Novog Zelanda i za par desetina minuta nije mu pošlo zarukom da ponovi učinak sa dve prijateljske provere na kojima je zatresao mrežu. Nema dileme da će trener Dijego Simeone na teren da pošalje kombinovanu postavu protiv veoma skromnog rivala.

"Znamo da su male šanse, ali mi ćemo dati sve. U igri se sve može dogoditi. Na terenu, kada sudija dune u pištaljki, svi ćemo biti jednaki. Svi sanjaju da igraju u Madridu ili Barsi, ali mi koji smo iz ovog grada to činimo braneći ovaj štit", reči su predsednika Kardasara.

Dalje, petoligaš Bunjol je domaćin prvoligašu Elčeu. Bunjol je ponos grada koji ne prelazi 10.000 stanovnika. Posle spektakularne sezone, tim je ostavljen stao pred vratima četvrte lige nakon prokletog plej-ofa. Klub iz okoline Valensije neporažen je ove sezone, prošao je tri kruga kvalifikacija za Kup kralja i nanizao je 30 utakmica bez poraza u ligi.

Andora, tim u vlasništvu zvezde Barselone Đerara Pikea, suočava se sa Burgosom. Obe ekipe su aktivne u trećem rangu i žele da pređu u profesionalni fudbal, a otežavajuća okolnost po Pikeov sastav je činjenica da je dugo bio neaktivan, jer se zbog problema sa zaraženima virusom korona nije takmičio od 21. novembra.

Još jedno veliko ime "biće prisutno" u duelu između DUX Internasional Madrida i Linaresa. To je niko drugi do DjMariio. Popularni Jutjuber, počasni je predsednik kluba iz glavnog grada Španije, koji je letos prešao u ruke tima DUX Gaming iz E-sporta, sa Borhom Iglesijasom i Tibom Kurtoom kao projektnim partnerima.

ŠPANIJA, KUP KRALJA - 1/64 FINALA

Utorak

Pupilenjo - Lugo 1:2 (0:0)

Kantolagua - Valjadolid 0:5 (0:2)

Marčamalo - Ueska 2:3 (1:1) *posle produžetaka

Portugalete - Ponferadina 1:0 (0:0)

Sestao - Tenerife 0:2 (0:0) *posle produžetaka

Tomares - Osasuna 0:6 (0:2)

Lukena - Sevilja 0:3 (0:3)

Ourense - Leganes 0:1 (0:0) *posle produžetaka

Korija - Ovijedo 2:3 (1:2)

Sreda

16.00: (1,75) Burgos (3,35) Andora (4,70)

19.00: (15,0) Kardasar (7,00) Atletiko Madrid (1,15)

19.00: (14,0) Terasa (6,50) Valensija (1,17)

19.00: (2,95) Internasional (3,00) Linares (2,45)

21.00: (10,0) Bunjol (6,25) Elče (1,22)

21.00: (19,0) Rinkon (8,50) Alaves (1,10)

21.00: (9,50) Lehona (5,70) Viljareal (1,25)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Đerar PikeIvan ŠaponjićAtletiko MadridKup kralja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara