Konačno, Veljko Nikolić! Nije zagrevanje za Bajern, već napad na trofej koji Milojeviću nedostaje u Zvezdi

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.11.19. | 10:30

Crveno-beli dočekuju Mačvu osmini finala Kup Srbije, a sve je spremno i za debi mladog veziste

Utakmica sa minhenskim Bajernom u Ligi šampiona na programu je za šest dana, ali na stadionu Rajko Mitić u ovom trenutku niko ne razmišlja o tom spektaklu. Posebno ne šef sturke Vladan Milojević, čiju ekipu do narednog utorka očekuju još dve utakmice. Ova današnja sa Mačvom u osmini finala najmasovnijeg takmičenja (18.00, TV Arena Sport) ima poseban značaj, s obzirom da predstavlja neku vrstu otvaranja "sezone lova" na trofej Kupa Srbije. Milojević je već osvojio u trenerskoj karijeri, kao strateg Čukaričkog u sezoni 2014/2015, ali to silno želi da učini i svom matičnom klubu, što se jasno može zaključiti na osnovu njegovih dosadašnjih izjava.

Izabrane vesti

Milojević iza sebe ima dva neuspešna pokušaja u ovom takmičenju. Prošle sezone na putu ka trofeju zaustavio ga je večiti rival Partizan, dok je pre dve sezone to učinila Mačva. Ipak, Šapčani u ovom trenutku ne deluju kao tim koji je sposoban da napravi seznzaciju na stadionu Rajko Mitić. Ekipa Dragana Aničića opterećena je, pre svega, lošim plasmanom u domaćem prvenstvu, tako da u ovaj meč ulazi potpuno rasterećena, bez preteranih iluzija.

Sa tiketom iz Mozzarta gledaj Zvezda - Mačva i pomozi deci!

Rado se sećamo utakmice od pre dve godine, kada smo izborili plasman u polufinale kupa. Istovremeno smo svesni da se sportska čuda retko dešavaju, a još teže ponavljaju. Šteta što se ovaj meč ne igra u Šapcu, jer bi to ponovo bio praznik sa punim tribinama, a ništa ne bi poremetio odnos snaga protivnika“, poručio je Aničić, čije reči prenosi Žurnal.

Vladan Milojević će izmešati sastav, ali će neće odmarati svoje najvažnije adute, a posebno ne one koji su imali dve nedelje pauze iza sebe. Tu se pre svega odnosi na kapitena Marka Marina, koji bi trebalo da zauzme svoju poziciju na terenu, baš kao i Radživ van la Para i Ričmond Boaći. Odmoriće igrači koji su zabeležili minutažu tokom reprezentativne pauze, a neće biti ni povređenih Pavkova i Garsije. Argentinac bi trebalo da uskoro bude na terenu, ali danas neće biti potrebe za bilo kakvim rizikom sa njim u timu. Dragocene minute u drugom poluvremenu trebalo bi da dobije talentovani Veljko Nikolić, koji bi na taj način konačno debitovao u crveno-belom dresu.
"Kup je veoma bitan za nas, daćemo sve od sebe da dođemo do završnice i da se borimo za trofej. Mačva je ekipa čija pozicija na tabeli u domaćem prvenstvu, ne prikazuje njihov realan kvalitet. Uz vredan rad i trenera Aničića koji je iskusan i koji je već ostvarivao uspehe sa Mačvom, utisak je da ih očekuju bolji rezultati. Kup utakmice nemaju dodirne tačke sa prvenstvom, tako da treba da budemo oprezni. Spremali smo se tokom reprezentativne pauze, radimo dobro, imamo reprezentativce koji su se vratili, kao i neke koje čekamo da dođu. Želimo da osvojimo Kup Srbije", rekao je Milojević.

Šef struke srpskog u ovom trenutku mora da razmišlja i o predstojećem derbiju sa Radničkim u Nišu, tako da tada treba očekivati povratak odsutnih reprezentativaca. Danas bi na terenu ponovo trebalo da se nađu Popović, Gajić, Žander, Ivanić i Milan Jevtović.

CRVENA ZVEZDA - MAČVA (18.00, TV Arena Sport)

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Danilo Grujić

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović - Gajić, Pankov, Babić, Žander - Vulić, Ivanić - Jevtović, Marin, Van la Para - Boaći.

MAČVA (4-2-3-1): Puletić - Dukić, Jevtić, Mijailović, Pejović - Božić, Jovanović - Marković, Ilić, Vujasin - Ašćerić.

Foto: Star Sport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara