Kompleksi se teško leče (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.12.20. | 22:54

Real Madrid u potpunosti nadigrao Atletiko i još jednom pokazao da je apsolutni gazda Madrida - 2:0

Kada se strah uvuče u genetski kod potrebno je dosta vremena da bude iskorenjen. Teško da bi vam neki igrač Atletiko Madrida priznao da se boji Real Madrida, ali retko ko može da opovrgne činjenicu da Jorgandžije imaju težak kompleks od slavnog gradskog rivala. Kompleks koji ih decenijama unazad progoni i sputava da dođu makar blizu statusnog nivoa koji ima Kraljevski klub. Atletiko je imao idealnu situaciju pred večerašnji derbi, šest bodova više i utakmicu manje, ali odavno nije lakše nadigran od strane ljutog protivnika. Kraljevski klub je golovima Kasemira i Karvahala obezbedio lagano slavlje nad ekipom Dijega Simeonea i vratio se u borbu za šampionsku titulu - 2:0 (1:0).

Zinedinu Zidanu su pre samo 11 dana, nakon poraza od Šahtjora u Donjecku, najuticajniji madridski mediji već spakovali kofere, ali je on još jednom pokazao svoj šampionski karakter, koji je po ko zna koji put preneo na ekipu, pa će isti ti mediji večeras o pripremi utakmice sa Atletiko Madridom morati da pišu kao o svojevrsnoj doktorskoj disertaciji sjajnog stratega. Real Madrid večeras kao da nije igrao protiv lidera Primere, ljutog protivnika i ekipe koja je primila samo dva gola u prvih deset prvenstvenih kola, već protiv nekog sastava sa dna tabele kojem je od početka bilo jasno da stadion Alfredo di Stefano neće napustiti uzdignutog čala.

Izabrane vesti

Real je žestoko napao, u prvih desetak minuta je imao nekoliko ozbiljnih naleta i statitivu Karima Benzeme, a onda se samo čekao trenutak kojim će gost biti slomljen. Simeoneov tim je poklekao tamo gde se to ne sme dogoditi, na defanzivnom prekidu. Toni Kros je odlično centrirao iz kornera, Stefan Savić je zaplivao u prazno, a Ektor Erera ostao na zemlji, pa je Kasemiro preciznim udarcem glavom matirao nemoćnog Jana Oblaka.

Kada Simeonea tako brzo primorate da se osloni na "plan B" onda znate da ste ga uveli u ozbiljne probleme. Žoao Feliks i Luis Suarez su bili potpuno odsečeni od ostatka tima. Čak i kada bi dobili loptu u noge onda bi bili prinuđeni da krenu sami kroz nekoliko protivničkih igrača, što jednostavno nije davalo rešenje. O potpunoj nemoći gostujućeg tima govori i podatak da su prvih 45 minuta završili bez ijednog udarca na gol protivnika.

Real je igrao dominatno i u najvećem delu drugog poluvremena. Modrić je držao dirigentsku palicu i perfektno sarađivao sa Tonijem Krosom, ali i vrlo pokretljivim krilima Vinisijusom i Lukasom Vaskezom. Dodatne probleme svaki put bi pravio Benzema, kada bi se ušunjao na poziciju polušpica i stvarao višak pred kaznenim prostorom protivnika.

Konačno, iz takvog stanja stvari na terenu došla je nova ključna situacija na polovini Jorgandžija. Posle prekida u 63. minutu, lopta se odbila na 20 metara udaljenosti, pravo pred noge Karvahalu, koji je topovskim udarcem, uz pomoć nemoćnog Oblaka, postavio konačan rezultat utakmice.

Simeone je tokom drugog poluvremena van terena poslao one igrače u koje je bio najviše razočaran. Na poluvremenu su u svlačionici ostali Erera, Filipe i Karasko, potom je u 60. minutu van terena izašao nemoćni Žoao Feliks, a u 73. minutu i potpuno inferiorni Suarez. Atletiko je tek u završnici meča uspeo da dođe do dve dobre prilike, od čega će više žaliti za onom Saulovom iz 81. minuta.

Atletiko je ostao na prvom mestu, ali će ovo biti novi težak psihološki udarac za Simeoneov tim, pa ni meč sa Elčeom za sedam dana na stadionu Vanda Metropolitano neće biti lagan za lidera prvenstvene trke. Real već za tri dana mora da potvrdi slavlje iz ovog meča, pošto mu na noge dolazi Atletik Bilbao.

PRIMERA – 13. KOLO

Petak

Valjadolid - Osasuna 3:2 (1.2)

/Vajsman 7, 76, Oreljana 56 - Budimir 27, Tores 43/

Subota

Valensija - Bilbao 2:2 (1:0)

/Soler 26pen, Manu Valjeho 83 - Viljalibre 55, Raul Garsija 79pen/

Hetafe - Sevilja 0:1 (0:0)

/Ečeita 81ag/

Ueska - Alaves 1:0 (0:0)

/Ontiveros 66/

Real M. - Atletiko M. 2:0 (1:0)

/Kasemiro 15, Oblak 63ag/

Nedelja

14.00: (1,82) Sosijedad (3,45) Eibar (4,70)

16.15: (2,85) Betis (3,30) Viljareal (2,50)

18.30: (3,05) Elče (2,95) Granada (2,55)

21.00: (1,30) Barselona (5,70) Levante (9,00)

Ponedeljak

21.00: (1,85) Selta (3,40) Kadiz (4,60)

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara