(Reuters)
(Reuters)

Komo pršti od zvučnih imena: Stižu legenda Barselone i čudo od deteta iz Real Madrida

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.08.24. | 20:32

Blizu je i Argentinac iz Mančester Sitija

Još otkako su se vratili u Seriju A, očekivalo se da Komo zbog specifične priče bude jedan od najzanimljivijih italijanskih klubova u prelaznom roku.

I jeste.

Izabrane vesti

Atraktivna pojačanja se nižu kao na traci u gradu sa obale mondenskog odmarališta. Sesk Frabregas i bogati vlasnici kluba uspevaju da ubede brojna zvučna imena da dođu na obalu prelepog jezera. Počelo je sa Rafaelom Varanom, a nastavilo se sa Pepeom Reinom i Albertom Morenom. Njih trojica su došli kao slobodni igrači i njihovo iskustvo će biti od velikog značaja. A izdvojeno je još preko 40.000.000 evra za kupovine Kaljarijevog štopera Alberta Dosenu, Rominog napadača Andreu Belotija, Sampdorijinog golmana Emila Audera, te još neka domaća i inostrana pojačanja.. Ni tu nije kraj.

Komo je danas dogovorio dva atraktivna pojačanja iz Barselone i Real Madrida!

Dres italijanskog prvoligaša će u naredne dve godine nositi legenda katalonskog kluba Serđi Roberto koji je nakon 14 godina napustio Barsu kao slobodan igrač. Sa Barselonom je osvojio 20 trofeja, bio deo strašnih gemneracija, pamti se najviše po onom golu Pari Sen Žermenu za istorijski preokret u Ligi šampiona, ali je došlo vreme za rastanak. Imao je i ponude Ajntrahta, Rome, Fiorentine, Đirone, Sevilje, iz arapskog sveta, američke MLS lige… Ali se odlučio za Komo iz jednog razloga. Zbog Seska Fabregasa. Igrali su zajedno u Barsi i reprezentaciji Španije, veliki su prijatelji i Roberto je prihvatio da pomogne mladom stručnjaku u Seriji A. Već koliko sutra se očekuje da doputuje u Italiju, obavi lekarske preglede i stavi paraf na dvogodišnji ugovor.

Roberto donosi ogromno iskustvo, a iz Real Madrida stiže mladost i talenat. Komo je dogovorio i kupovinu Nikolasa Pasa, jednog od najvećih talenata Realove akademije poslednjih godina. Italijani će Kraljevskom klubu platiti 6.000.000 evra za obeštećenje, a Real će zadržati i 50 odsto od naredne prodaje kao i povratnu klauzulu da ga vrati u Madrid ako bude potrebe.

Pas je jedan od većih talenata Realove akademije poslednjih godina. Prošle sezone je debitovao i u Ligi šampiona i dao sjajan gol protiv Napolija. Igra kao krilo ili ofanzivni vezni ali je konkurencija u Anćelotijevom timu prejaka na tim pozicijama. Inače, sin je nekadašnjeg argentinskog reprezentativca Pabla Pasa koji je igrao za Tenerife gde je Nikolas i rođen. Zato se i vodila velik borba Španaca i Argentinaca za koju reprezentaciju će da igra. Izabrao je Argentinu.

Pasovim stopama put Koma bi mogao i još jedan njegov talentovani zemljak iz Mančester Sitija. Komo je u završnim pregovorima i oko pozajmice Maksima Peronea (21). Argentinac je pre godinu i po dana došao u Siti iz Velesa za 11.000.000 evra, prošlu sezonu proveo na pozajmici u Las Palmasu i ostavio odličan utisak. Baš kao i na letnjim pripremama sa prvim timom Građana. Ali, sve izvesniji povratak Ilkaja Gundogana mu zatvara vrata za bilo kakvu šansu u prvom timu pa je procenjeno da je najbolje za sve da se preseli u Komo. U toku su pregovori o uslovima pozajmice, otkupnoj ceni i povratnoj klauzuli i procentima za Siti ako Komo narednog leta otkupi Argentinca.

Zanimljiv tim sklapa Sesk Fabregas


tagovi

Serđi RobertoNikolas PasMaksimo PeroneLetnji prelazni rok 2024Komo

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara