Bejl (© Reuters)
Bejl (© Reuters)

Kofa hladne vode u lice čelnicima Reala: Totenhem im vraća Gereta Bejla i stvara problem od 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.01.21. | 12:37

Totenhem neće iskoristiti opciju da zadrži Velšanina

Kao da je neko kofom hladne vode polio čelnike Reala. Osim što pregovori sa Serhiom Ramosom ne idu kako žele (kapiten zahteva oko 14.000.000 evra da bi produžio ugovor), Madriđane je zapljusnula i informacija da Totenhem planira da im vrati Gereta Bejla na kraju sezone.

U Londonu nisu zadovoljni fizičkom spremom krilnog napadača, daleko više su očekivali od njega, te iako je na nekim utakmicama nagovestio da može da bude od koristi, podatak da je na gostovanju Stouku pre dve sedmice pretrpeo povredu lista zbog koje opet neće igrati nekoliko sedmica približila je rukovodice stavu da ga pošalju nazad u Španiju kad istekne pozajmica. Da ne iskoriste opciju iz jesenjeg dogovora sa Kraljevskim klubom po kome imaju pravo ili da produže pozajmicu ili da otkupe ugovor.

Izabrane vesti

S obzirom da je Bejl jedna od „staklenih“ igrača, za koje niko ne može da garantuje hoće li biti zdrav za koji mesec, u Totehemu su bliži ideji rastanka. U početku su bili spremni da ga čekaju, zbog čega mu je Žoze Murinjo davao šansu u Ligi Evrope (počeo svih šest mečeva grupne faze), ali za fudbal visokog intenziteta kakav se igra u Premijer ligi očigledno još nije spreman. Uostalom, stigao je povređen (koleno), oporavljao se, tražio sebe, ušao protiv Vest Hema, Brajtona i Lestera, počeo susret sa Vest Bromvič Albionom i pomenuti u Liga kupu sa Stoukom, međutim, podatak da nijednom nije sastavio od prvog do poslednjeg minuta je alarmirao čelnike kluba.

Zvono za uzbunu automatski se upalilo i u Madridu. Nadao se Real da će Totenhem otkupiti Gereta Bejla, međutim, kako je taj scenario trenutno na dugom štapu i pitanje je da li će se obistiniti, prvak Španije je u ozbiljnom problemu. Prema navodima Asa, problemu zvanom 40.000.000 evra.

Toliko bi Geret Bejl koštao čelnike Reala u takmičarskoj 2021/22, poslednjoj godini njegovog ugovora. U pitanju su zbirni troškovi njegove plate (oko 17.000.000 evra), poreza, raznih doprinosa državi, a kad se sve sabere to je užasno velika suma za fudbalera na koga trenera Zinedin Zidan ne računa.

I opterećenje za planove predsednika Florentina Pereza da na leto dovede Kilijana Mbapea.


tagovi

Geret Bejl

Obaveštavaj me

Real Madrid
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara