TC Stadion (Mn press)
TC Stadion (Mn press)

Ko će pokrenuti napad Voždovca: Perspektivni stratezi kandidati za klupu na Krovu

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.22. | 18:44

Ideja čelnika Voždovca je da na klupu najmlađeg tima Superlige Srbije, sedne isto tako mlad stručnjak koji će iskoriti potencijale i energiju ekipe u velikoj meri sačinjene od fudbalera koji imaju status bonusa.

Bez jasnog nagoveštaja da bi to moglo da se desi, Voždovac se pre dva dana rastao sa šefom stručnog štaba Nebojšom Jandrićem. Činjenica, Zmajevi su izuzetno teško postizali golove, ali je do prekida saradnje došlo dan nakon pobede nad kragujevačkim Radničkim, te u momentu kada je Voždovac mogao da se pohvali sa solidnih osam bodova iz prve tri rudne.

Trenutno sedmoplasirani tim Mozzart Bet Superlige Srbije za vikend gostuje Crvenoj zvezdi, a ideja uprave je da se već do okršaja sa šampionom pronađe Jandrićeva zamena budući da nakon posete najvećem srpskom stadionu slede mečevi protiv direktnih konkurenata i timova sličnog kvaliteta – Kolubare, Mladosti iz Lučana, te surduličkog Radnika.

Izabrane vesti

Lista kandidata za klupu na Krovu trenutno sadrži tri imena, dok jedno provejava čaršijom. Jedna opcija je Marko Savić, svojevremeno trener omladinaca Voždovca i 38-godišnji stručnjak koji je poslednjih nekoliko sezona proveouglavnom kao asistent u estonskom Levadiji. Čelnici Zmajeva su u komunikaciji i sa Blažom Bulatovićem. Bez obzira što je tek na početku četvrte decenije života, Bulatović je sarađivao sa Nenadom Sakićem (U-19 reprezentacija Srbije), Zoranom Filipovićem (glavni za rad sa trenerima u FSS), a ove godine je bio pomoćnik Radovana Krivokapića kada su srpski kadeti stigli do polufinala evropskog prvenstva i tamo izgubili od Holandije 5:3. Pritom samostalno je vodio ekipu Studentskog grada u Srpskoj ligi. Treći kandidat je Aleksandar Jović – doduše on je praktično otpisan zbog selektorskih obaveza u omladinskoj reprezentaciji Srbije.

Ideja čelnika Voždovca je da na klupu najmlađeg tima Superlige Srbije, sedne isto tako mlad stručnjak koji će iskoriti potencijale i energiju ekipe u velikoj meri sačinjene od fudbalera koji imaju status bonusa. U taj šablon uklapa se i Bojan Krulj (33), koji je sa IMT-om ubedljivo otvorio sezonu u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije (pobede u prva dva kola uz gol razliku 7:3). Iako nemamo informaciju da se nalazi na listi želja Voždovca, njegovo ime se takođe pominjalo u jednom delu javnosti.

Vizija je da se igra ofanzivnije i konkretnije kako bi se zaboravilo na trenutnu napadačku jalovštinu izraženu kroz samo dva pogotka u uvodnih pet mečeva. Pritom je prvi pao u uvodnoj rundi iz prekida, a naredni posle 400 minuta golgeterskog posta, tek u finišu okršaja sa Radničkim.

Dok uprava ne bude imenovala Jandrićevog naslednika, ekipu će na treninzima i utakmicama voditi pomoćni trener Mihajlo Trajković.



tagovi

fk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara