(©Reuters)
(©Reuters)

Klub Briž na krilima neumoljivog Dosta okrenuo Standard (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.01.21. | 17:11

Da bi se šampionski pehar preselio sa Jan Brejdel stadiona, biće neophodno da se desi pravo čudo i da najefikasniji tim Župiler Pro lige zaboravi kako se tresu mreže

Filip Kleman stvorio je mašinu za golove. Klub Briž je nezaustavljiv, u Župiler Pro ligi šmpionu nema ravnih. Za napadački arsenal crno-plavih nema leka i sva je prilika da će se Klub Briž prošetati do titule. Mnogi su sumnjali kako će ubojiti napad izgledati posle odlaska Dijatea u Monako, a odgovor stiže iz kola u kolo - fantastično. Basu Dostu nije potreban parnjak, sposoban je da sam vodi crno-plave do krune, a način da zaustavi vrsnog strelca nije pronašao ni Standard - 3:1

Uhvatio je Standard šampiona na spavanju. Potcenili su igrači Klub Briža goste kod prekida, neozbiljno su ih shvatili i to im se obilo o glavu. Doduše, nije ostavilo dugotrajne posledice, već je više imalo efekat otrežnjujućeg šamara. Loš skok, a zatim i kašnjenje Simona Minjolea. Gol je pripisan Bope Bokadiju u sveopštem metežu.

Izabrane vesti


Nije dugo čekao Klub Briž da na Jan Brejdel stadionu izađe iz rezultatskog deficita. Brzo je delao, odgovor je bio ekspresan. Noa Lang se stuštio ka golu, obišao čuvara, a sve je ispratio Hans Vanaken. Izmigoljio se čuvaru, krenuo na prvu stativu i i u maniru najboljeg napadača matirao Bodarta.


Diktirao je šampion tempo, stvarao šanse i do poluvremena okrenuo rezultat u svoju korist. Bas Dost stvarno ne zna da kaže kada je dosta. Rasturen je tandem Dost – Dijata, ali to nije ostavilo trag na lideru Župiler Pro lige. Bas Dost se samo još više razmahao. Ponovo je akcija tekla po desnom boku, prvi udarac je Minjole zaustavio, ali nije otklonio opasnost. Na odbijenu loptu natrčao je Dost i elegantno je sproveo u mrežu.


Svaki ozbiljniji napad Briža po desnoj strani pravio je ogromne probleme gostima. Iz gotovo svake akcije izrodila se opasna šansa, a i gol. Tri gola data su posle akcija koje su kretale sa te strane terena, što je sasvim dovoljno da svima bude jasno koji deo tima nije bio na visini zadatka. Leva strana Standardove odbrane dopuštala je rivalima da se ušetaju u kazneni prostor i da neometano kombinuju oko istog. Desni bek Briža, Pedro Mata, izvozao je čuvara, okrenuo ga je kao od šale i uputio oštru loptu u peterac. Asistent kod prvog gola, Noa Lang, sačekao je pas i neometan zakucao loptu u mrežu, ali i zakucao pobedu. Povratka za Standard nije bilo.


BELGIJA 1 - 23. KOLO

Petak

Antverpen - Beveren 3:2 (1:1)

/Lamkel Ze 18, 57, Batubinsika 87 - Frej 44pen, 71/

Subota

Mehelen - Genk 0:0

Epen - Muskron 1:1 (1:0)

/Faraž 32ag - Silvestre 68/

Leven - Beršot 0:1 (0:0)

/Tisudali 74/

Kortrajk - Šarlroa 1:3 (0:1)

/Gej 81 - Golizadeh 22, Fal 55, 62/

Nedelja

Klub Briž - Standard 3:1 (2:1)

/Vanaken 19, Dost 41, Lang 49 - Bokadi 3/

Varegem - Ostende (u toku)

18.15: (2,45) Anderleht (3,35) Gent (2,90)

20.45: (2,20) Sint Trojden (3,40) Serkl Briž (3,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Klub BrižStandard LiježBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara