Klop (©Reuters)
Klop (©Reuters)

Klopovi eksperimenti urušili neosvojivi Enfild: Ne kajem se, sve bih ponovio

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.11.20. | 09:25

Liverpulov impresivni niz na domaćem terenu prekinut posle više od dve godine

Porazom od Atalante (0:2) Liverpul je propustio priliku da se posle četvrtog kola plasira u osminu finala Lige šampiona. Overa mesta među 16 najboljih je prolongirana, istovremeno prekinut je dominantni niz engleskog kluba na domaćem terenu.

Stoprocentan učinak posle tri kola bio je povod Jirgenu Klopu da promeša karte, a potez nemačkog stratega iskoristili su gosti iz Bergama i revanširali se za ubedljiv poraz (0:5) početkom novembra.

Izabrane vesti

Pet promena u redovima šampiona Premijer lige u odnosu na nedeljni susret protiv Lestera, negativno se odrazilo na igru te je Atalanta postala prvi klub koji je u 90 minuta savladao Redse na Enfildu još od septembra 2018. i gostovanja Čelsija.

Uz Mohameda Salaha koji se oporavio od korona virusa, šansu su dobili Niko i Ris Vilijams, Kostas Cimikas i Divok Origi. Brojne rotacije imale su negativan efekat po šestostrukog prvaka Evrope, ali se Klop ni posle poraza ne kaje zbog eksperimentisanja.

"Veoma je važno bilo da napravimo promene. Ispostavilo se da one na kraju nisu donele rezultat, ali je i to deo fudbala. Opet bih učinio isto", rekao je menadžer Liverpula.

Engleski klub je od prvog sudijskog zvižduka bio inferioran, a bledu partiju rivala naplatio je Josip Iličić posle tačno sat vremena igre. Gol Slovenca pored aut-linije gledali su Endrju Robertson, Fabinjo, Roberto Firmino i Diogo Žota koji su već bili spremni da uđu u igru. Usledila je četvorostruka izmena, kvartet nije stigao pošteno ni da se oznojili, a gosti su udvostručili prednost.

"Nismo imali ritam. U prvom poluvremenu nismo bili uopšte dobri, ali ni rival nije bio sjajan. Razgovarali smo uoči drugog dela igre, ali nije se videla promena te sam se odlučio na rane izmene. Sekund pre nego što su igrači mogli da uđu u igru primili smo prvi gol i to kroz prostor za koji smo bili svesni da imamo poteškoća da odbranimo i da protivnik pokušava to da iskoristi. Imali smo i dobre momente, ali kad nemate šut u okvir gola to nikad nije dobar znak".

Poraz od Atalante prvi je sa više od jednog gola razlike za Liverpul na domaćem terenu od dolaska Klopa na čelo tima. Prethodno je na Enfildu neki gostujući klub slavio sa bar dva gola razlike još u doba trenerskog mandata Brendona Rodžersa u avgustu 2015. kad je Vest Hem trijumfovao rezultatom 3:0.

Uprkos prekidu impresivne serije, Nemac je istakao da ne gleda iza sebe već da razmišlja samo o narednim preprekama.

"Ukoliko savladamo Ajaks plasiraćemo se u osminu finala, ali takvo razmišljanje može da prevari. Zvuči lako savladati ih, međutim susrećemo se sa mnogim izazovima. Još ne razmišljam o utakmici sa Holanđanima, samo nekoliko sati deli nas od utakmice protiv Brajtona. Tek potom ćemo se mislima vratiti na Ligu šampiona", naglasio je Klop.

Liverpul će niz izazova nastaviti premijerligaškim gostovanjem Brajtonu, zakazanom za subotu od 13.30.



tagovi

LiverpulJirgen Klop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara