Klop (© Reuters)
Klop (© Reuters)

Klop: Bili smo briljantni, da češće igramo ovako... Sad je cilj plasman u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.02.21. | 20:31

„Alisonu sam rekao da može bez problema loptu ponekad da ispuca na tribine“, kaže trener Liverpula

Poraz koji može da znači kraj. Da je Liveprul pobedio ili makar odigrao nerešeno mogao bi da se nada preokretu. Ovako, posle 1:4 u derbiju sa Mančester Sitijem ostaje mu samo da gleda u leđa lideru Premijer lige sa velike udaljenosti.

Ima deset bodova manje i utakmicu više, ne deluje da ima energije da odbrani naslov prvaka. Zato se fokus pomera ka plasmanu u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Jasno je da nam je to glavni cilj. Daćemo sve od sebe, ima dovoljno utakmica do kraja lige, ali moramo da počnemo da pobeđujemo“, čini se da je i Jirgen Klop digao ruke od šampionske trke posle poraza u 23. kolu Premijer lige.

Trećeg vezanog na Enfildu i pete vezane utakmice bez pobede na svom stadionu. Iako je opšti utisak da su Građani demolirali Crvene, nemački stručnjak hvali izdanje svoje ekipe.

Nije nam bio dan, ali sa moje tačke gledišta, veći deo utakmice bili smo briljantni. Stvarno mi se dopala igra, posebno u prvom delu kad smo bili ravnopravni takmac. Video sam dosta dobrih stvari u našoj igri. Da češće igramo ovako kao u derbiju ne bismo bili toliko bodova iza Sitija. Kad je Siti prešao na sistem 4-4-2 u drugom poluvremenu nismo sebi ponudili dovoljno opcija da mu se prilagodimo. Još smo im i poklonili gol. Posle izjednačenja je mogla utakmica da ode i u našem pravcu“.

Nije, iako je Mohamed Salah postigao prvi gol za Liverpul posle 409 minuta prvenstvenog fudbala na Enfildu. Na kraju je domaćina „zakopao“ i golman Alison Beker, dvema neshvatljivm intervencijama.

Toliko puta nam je spasao živote, ali je protiv Sitija napravio dve greške. Istina je i da mu nismo ostavili dovoljno opcija, naročito u situaciji koja je prethodila trećem golu. Za naredni kiks nema objašnjenja. Možda se malo i uplašio. Rekao sam mu da može bez problema loptu ponekad da ispuca na tribine, kad već na njima nema nikoga. U svakom slučaju, svi mi imamo dane kad nas neće. Već sutra će sve biti u redu“, dodao je Jirgen Klop.


tagovi

LiverpulJirgen Klop

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara