Kevin De Brujne (©Reuters)
Kevin De Brujne (©Reuters)

Kevin de Brujne dogovorio lične uslove, u Saudijskoj Arabiji ga čeka brdo para

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.24. | 11:16

Sada još da se postigne dogovor sa Mančester Sitijem oko obeštećenja

Ekspanzija arapskog fudbala se nastavlja i sledeće veliko poglavlje trebalo bi da se otvori dolaskom Kevina de Brujnea!

Belgijski as je nedavno zagolicao maštu navijača izjavom da bi promenio klub u slučaju da mu stigne "apsurdna ponuda", mada je malo i spustio loptu rečima da "očekuje mirno leto" što je izgleda dodatno zapalilo čelne ljude Al Itihada da pred njega istresu brdo para što se na kraju i dogodilo. Kako javlja britanski Dejli Mejl, a prenosi Skaj Sport, Kevin De Brujne dogovorio je sve lične uslove prelaska u Al Itihad!

Izabrane vesti

Iako finansijski detalji nisu još objavljeni, ističe se da će mozak Mančester Sitija na novoj adresi zarađivati "neverovatan novac" što bi lako moglo da se graniči sa apsurdnim svotama kakve se danas daju na Bliskom istoku. Pošto De Brujneu godišnje na račun pristiže 25.000.000 evra od Mančester Sitija, ne bi bilo isključeno da se u slučaju Al Itihada radi o duplo većoj sumi novca, pa čak i mnogo više od toga. Jer, ipak je Belgijanac jedan od najboljih fudbalera evropskog fudbala poslednjih godina i među najzaslužnijima za poslednji Sitijev uspon na fudbalskoj mapi.

Podsetimo, De Brujne je nedavno za domaće medije govorio o svojoj budućnosti i spekulacijama po kojima su ga mediji selili od MLS do Saudijske Arabije. On je na to govorio mirnim tonom, da im još godinu dana ugovora i da je realnije da ode sledećeg leta, pre nego ovog.

“U mojim godinama moraš da budeš otvoren za sve. Govorimo o neverovatnim sumama novca za ugovor koji bi mogao da bude moj poslednji u karijeri. Ponekad moraš da razmišljaš i o tome“, rekao je nedavno De Brujne.

Al Itihad je nedavno angažovao Lorana Blana za novog trenera, dok će Belgijanca u klubu sačekati fudbaleri poput Karima Benzeme, Ngoloa Kantea, Žote, Fabinja, Luisa Felipea... Al Itihad je prošlu sezonu završio sa 40 bodova zaostatka za šampionom Al Hilalom, uprkos ogromnim ulaganjima u tim i to je došlo nakon godine u kojoj uzeo titulu. Iz tog razloga prekinuta je saradnja sa Nunom Espirito Santom, a posle celog cirkusa i intervencije Karima Benzeme Al Itihad je odustao od dovođenja Stefana Piolija i izabrao je Lorana Blana.

Kevin De Brujne je u Mančester Siti stigao leta 2015. godine za 76.000.000 evra i od tada postao instrumentalni deo kluba kojem je doneo šest titula prvaka Engleske, Ligu šampiona, dva FA kupa, pet trofeja u Liga kupu i jedan Komjuniti šild.

Njegovim eventualnim odlaskom iz Sitija pretpostavlja se da će da ga zameni Dani Olmo, mada se pominju još Florijan Virc i Džamal Musijala.


tagovi

Al ItihadKevin de BrujneLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara