Hulijan Alvarez (©Reuters)
Hulijan Alvarez (©Reuters)

Atletiko ne gubi vreme: Čolo naredio juriš na Hulijana Alvareza

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 03:22

Pregovori navodno već počeli

Odavno na Etihadu nije bilo neizvesnosti kao ovog leta. Spekuliše se o potencijalnom odlasku Kevina de Brujnea, priča o prelasku Bernarda Silve u Barselonu uvek je aktuelna, a saudijski velikani Al Nasr i Al Itihad pustili su pipke ka Edersonu. Ipak, trenutno najveću glavobolju čelnicima Mančester Sitija zadaje Hulijan Alvarez.

Argentinski napadač je prema informacijama El Čiringita odbio da potpiše novi ugovor sa engleskim šampionom obavestivši ga da želi da napusti klub ovog leta, a sada stiže nova informacija da je u lov na popularnog Pauka krenuo Atletiko!

Izabrane vesti

Jedan od pouzdanijih argentinskih novinara Sesar Luis Merlo tvrdi da je Atletiko napravio prvi korak u nameri da angažuje 24-godišnjeg napadača započevši pregovore sa Mančester Sitijem.

Madridski klub se ovog leta rastao sa Memfisom Depajom, a kako Dijego Simeone ne računa na Žoaa Feliksa, koji se vratio sa pozajmice iz Barselone, kupovina novog centarfora postala je jedan od prioriteta na Metropolitanu. A iznenadna odluka Alvara Morate da prihvati ponudu Milana samo je naterala čelnike madridskog kluba da se ubrzaju.

Prethodnih nedelja Atletiko se dovodio u vezu sa Artjomom Dovbikom, Santijagom Himenezom i Aleksanderom Serlotom, međutim, složićemo se da je Alvarez za klasu iznad pomenutih napadača. I zato je izrazio želju da tu klasu potvrđuje iz nedelje u nedelju za šta nije dobio priliku na Etihadu.

Alvarez je na startu sezone bio redovan u startnoj postavi Mančester Sitija, ali je u finišu, kada se odlučivalo o tituli, imao minimalnu ulogu. Na poslednje četiri premijerligaške utakmice odigrao je zbirno 17 minuta (poslednju presedeo na klupi), dok je u dvomeču četvrtfinala Lige šampiona na terenu proveo tek nešto više od pola sata...

Smatra da zaslužuje više i teško je reći da nije u pravu. Engleski mediji pišu da će čelnici Sitija pregovarati sa Alvarezom o njegovoj ulozi kada se vrati u Mančester. Na Etihadu navodno nisu imali u planu njegovu prodaju, ali ukoliko ne uspeju da ga ubede da ostane treba očekivati da Argentinac postane dostupan na tržištu budući da Pep Gvardiola ne želi nezadovoljne igrače u timu...

Pored Atletika za Hulijana zainteresovani još Čelsi i Pari Sen Žermen, a Siti bi navodno tražio preko 80.000.000 evra za slobodu svog fudbalera ukoliko dođe u situaciju da mora da ga proda. Teško da Atletiko ima taj novac na raspolaganju, ali bi mogao da ga nabavi prodajom Samua Omorodiona za kojeg je već odbijao ponude iz Premijer lige od oko 40.000.000 evra...


tagovi

Letnji prelazni rok 2024transferiTransferi uživoHulijan AlvarezAtletiko MadridMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara