Hari Kejn (©Reuters)
Hari Kejn (©Reuters)

Kejn poprimio kulturu 'poštovanja' rivala: Hteli smo Dinamu da damo 10. i 11. gol!

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.09.24. | 08:38

“Hteli smo da postavimo letvicu visoko na startu Lige šampiona i uspeli smo u tome“

Sa dozom skepse ljudi su gledali ka novom formatu Lige šampiona, pitajući se da li bi promena zaista mogla da donese bolji i kvalitetniji fudbal. Nije ni moguće dati takvu ocenu posle samo šest utakmica, ali ono što je viđeno u utorak uveče bilo je fenomenalno. Svaki duel imao je svoju priču, a najluđa je ipak ona koju je Bajern pisao na Alijanc areni protiv zagrebačkog Dinama.

Već na otvaranju nemački gigant razbucao je hrvatskog šampiona sa 9:2 uz četiri gola Harija Kejna i poslao konkurenciji jasnu poruku da ide po "ušati" pehar. Kapiten Engleske postao je tek četvrti fudbaler Bajerna sa pokerom golova, a u svom 53. nastupu za klub stigao je do okruglo 50 golova.

Izabrane vesti

Ono što je svakako privuklo najveću pažnju posle utakmice jeste Kejnova izjava da su “igrači hteli da daju 10. i 11. gol“. Mnoge je to odmah navelo na zaključak kako je Englez brzo poprimio kulturu 'poštovanja' rivala, kakvu je svojevremeno nametnuo Pep Gvardiola, kada je protivnike gazio od prvog do poslednjeg minuta.

“Hteli smo da postavimo letvicu visoko na startu Lige šampiona i uspeli smo u tome. Jedino na startu drugog poluvremena nismo bili dobri, ali nakon tih 3:2 ubacili smo u višu brzinu. Želimo da pokažemo da smo dobri od starta sezone u svim takmičenjima“, rekao je Kejn i nastavio:

“Ovo je prvi put da sam imao tri penala u jednoj utakmici, a trener traži da budemo nemilosrdni i mislim da smo bili takvi. Želeli smo i 10. i 11. gol, možemo da budemo još bolji od ovoga“.

Kada je Dinamo stigao do dva brza gola u nastavku, Sven Ulrajh je čak imao sjajnu intervenciju kojom je sprečio šokantno izjednačenje.

“Kao da nismo bili na terenu tokom tih deset minuta. Moramo da izvučemo pouke“.

Trener Vensan Kompani je posle utakmice imao šta da kaže skepticima koji su smatrali da je posao u Bajernu veći od njega.

“Voleo bih da vam sad elaboriram ovo pitanje, ali ovo je jednostavan posao. Volim da radim sa igračima, pokušavam da od njih napravim bolju verziju, da napredujemo svi kao tim. Pokušavam na kraju i da unapredim sebe. Ovo nije realno nešto na šta bi trebalo da dajem odgovor. Mogao bih sad o tome da pričam, ali nije vredno“.

Nije Belgijanac ipak mogao da se suzdrži, ipak je pričao...

“Reći ću vam nešto brzo, samo kako biste dobili suštinu. Rođen sam u Briselu, moj otac je kao tinejdžer došao tamo iz Konga. Kakve su mi uopšte bile šanse da zaigram u Premijer ligi, da osvojim nešto kao igrač, da nastupam za reprezentaciju? Realno je da su bile ravne nuli. Sada sam trener. Da li jednostavno treba da prestaneš da veruješ u sebe i šta možeš da ostvariš samo zbog toga šta drugi pričaju o tebi“, pita se Kompani.

Sve je, kako kaže, u glavi.

“Mentalitet je taj koji nas pokreće i na kraju ako padneš, pao si, ako uspeš – uspeo si. Uvek možeš bolje. Na internetu možete naći toliko stvari, zbog čega komentare ne uzimam za ozbiljno i lično. Šta bi trebalo da radim? Da prestanem da verujem u sebe? Hajde da osnažimo ljude da uspeju i pomeraju granice“.

Dinamo je dobrano uzdrmao Bajern na startu drugog poluvremena i Kompani zna da to više ne sme da se ponovi.

“Ostali smo mirni i posle ta dva primljena gola. To svakako ne sme više da nam se događa“.


tagovi

Hari KejnVensan KompaniBajern MinhenLiga šampionaDinamo Zagreb

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara